Federal Rezerv'in (Fed) yayımladığı olumlu haberler, kripto para piyasalarında önemli bir hareketlilik yaratarak Bitcoin'i Mayıs 2022'den bu yana en yüksek seviyeye taşıdı. Özellikle, Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onaylanma beklentileri, bu yükselişte etkili bir rol oynadı. Hafta boyunca, hem borsa hem de kripto para piyasaları, Fed yetkililerinin olumlu açıklamaları ve yoğun veri gündemiyle pozitif bir ivme kazandı.

Kripto para piyasası yeniden popüler olma yolunda

Son dönemdeki gelişmelerle birlikte kripto para piyasaları, yeni bir hareketlilik dönemine giriş yaptı. Özellikle Bitcoin, Mayıs 2022'den bu yana en yüksek seviyelerine ulaşarak yatırımcıların ve piyasa takipçilerinin dikkatini çekiyor.

Kripto para piyasası yeniden popüler olma yolunda

Bu yükselişte, Federal Reserve'in (Fed) olumlu açıklamaları ve piyasada iyimser beklentilerin etkili olduğu gözlemleniyor. Ayrıca, Bitcoin ile ilgili borsa yatırım fonu (ETF) onayıyla ilgili beklentiler de yükselişi destekleyen faktörler arasında bulunuyor.

Kripto para piyasası yeniden popüler olma yolunda

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Grayscale'in spot Bitcoin borsa yatırım fonu başvurusunu incelemekte. Önceki reddin ardından temyiz mahkemesi, bu kararın yanlış olduğuna hükmetti. Bu gelişme, Bitcoin'in değerinde hızlı bir artışa neden oldu.

Kripto para piyasası yeniden popüler olma yolunda

Güncel olarak, Bitcoin'in değeri, bu olumlu havayla birlikte yüzde 3'lük bir artışla 39 bin dolara ulaştı, ancak şu anda 38 bin 800 dolar civarında seyrediyor. Kripto para piyasalarındaki bu hareketlilik, yatırımcılar arasında ve finans dünyasında geniş bir ilgi uyandırmaya devam ediyor.

Mikro İhracat Nedir? Küçük Adımlarla Küresel Pazarlara Açılın! Mikro İhracat Nedir? Küçük Adımlarla Küresel Pazarlara Açılın!

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57