Son zamanlarda internette daha önce pek isimlerini duymadığımız vakıf,dernek ve cemaatler çoğalmaya başladı.Tabii ki bunların hocalarını da görmeye başladık.Özellikle bu hocaların ortak özelliği sarıklı,cübbeli ve şalvarlı olmalarıdır.

Bunda ne var ve bu saydıklarınız zaten dini kisve değil mi diyeceksiniz? Bu konuda kimsenin itirazı yoktur.Yalnız daha önceden pek duymadığımız bu dernek ve vakıflar ve başlarındaki hocaların anlattıklarının ne kadar İslami oluşudur.

28 Şubatı hazırlayanlar o zamana kadar kimsenin fazla isimlerini duymadığı Aczmendilerin nasıl piyasaya sürüldüğünü ve sonunda neye mal olduğunu hepimiz hatırlıyoruz.

Ben her konuya "Dış güçlerin planı" deyip ve bu konudaki komplo teorilerine inanan biri değilim. Ama bunların bu kadar kontrolsüz çoğalmaları ve anlatılanların İslam'a uymaması insana şu şarkının sözlerini hatırlatıyor:"Hayırdır şerdir bilmem ama ateşteyim ateşte".

Yani havadan nem kapmıyoruz ama bu kadar İslam'ın ruhuna aykırı konuşmalar ister istemez bir Müslüman olarak içimize şüphe sokuyor.

İslam'a zarar veren her kesime elbette ki karşıyız.Ama ne hikmetse Müslümanlar Hadis karşıtlarına gösterdikleri tepkiyi Sarık-Cübbe ve Şalvarın arkasına saklanarak yapılan hurafe anlatımlara aynı tepkiyi göstermiyorlar.

Sözünü ettiğimiz bu tür You Tube hocalarının anlattıklarını dinlediğimizde söylediklerinin ayet ve sahih hadislerle çeliştiğini hatta anlattıkları şeylerin farz ibadetler bile olmadıklarını görüyoruz.

Örnek verecek olursak geçenlerde tanımadığım ve ilk defa duyduğum böylesi bir hocayı dinlerken "Cennete götüren maddeleri" sayarken anlattıklarının içinde Dünya ile ilgili tek bir madde bile yoktu."Kim şunu şu kadar okursa kim şu vakitte iki rekat namaz kılarsa v.s bütün günahlarının bağışlanacağını ve sorgusuz sualsiz Cennete gireceğini" anlatıyordu.

Oysa İslam dininin Dünya-Ahiret dini olduğunu her fırsatta söylüyoruz.İslam bizden Dünya'yı da imar etmemizi istiyor.Günümüz Müslümanlarının sefalet,cehalet ve geri kalmışlığına bir çözüm getirmemizi istiyor.

Maalesef tanıtmaya çalıştığımız bu bir kısım You Tube hocalarının bol vaadlerle anlattıkları hususlar Kur'an'a ve Sahih Hadislere ters olduğu gibi Dinin farz kıldığı konularda değildir. Belki tavsiye niteliğinde ki nafile ibadetlerdir.

Bu nafile ibadetleri Cennete sorgusuz sualsiz girmenin ilk şartı saymakla kalmayıp neredeyse tek şartı haline getirmeye çalışıyorlar.

Ne demek Cennete sorgusuz sualsiz girmek? Sorgusuz sualsiz Cennete girmek mümkün mü? Bu konu ile ilgili bir çok ayet vardır:

-"Sonra o gün, size verilmiş olan her nimetten sorguya çekileceksiniz.(Tekasür,8).

-"Şüphesiz bu Kur'an, sana ve kavmine bir öğüt ve bir şereftir, ondan hesaba çekileceksiniz."(Zührüf,44).

-"Kendilerine peygamber gönderdiğimiz milletlerden hesap soracağız, peygamberlere de soracağız."(A'raf,6).

Bütün bu ayetleri ve "Yoksa siz, sizden öncekilerin başına gelenler, sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? (Bakara,214).ayetini düşündüğümüzde hiç kimse Cennete sorgusuz sualsiz giremeyecektir.

Peki You Tube'ta ki bu hurafeciler acaba İslam'ı hayattan koparmak ve mistik bir din yapmak isteyenlerin hazırladıkları projenin birer parçalarımıdırlar?

Söz verdim.Komplo teorilerine inanmayacağım.Ama şu şarkı sözü nedense zihnimi hep meşgul ediyor:" :"Hayırdır şerdir bilmem ama ateşteyim ateşte".

Abdulvasih DURAN