Hayatında hiç salçalı ekmek yememiş insanla ben ne paylaşabilirim ki? Konuşmam sessiz kalırım ve oradan uzaklaşırım.. Eskiler çok iyi hatırlarlar.. Sokaktaki oyunu yarıda bırakmazdık ve salçalı ekmek isterdik annelerimizden.. Salçalı ekmek yemiş insanlardan korkmayın, onlar sizi yarı yolda bırakmazlar hiçbir zaman..

YOLDAŞLIĞIN KARELERİ

Yılların eskitemediği,bozulması için önüne dahi çıkamadığı dostluğun -arkadaşlığın-yoldaşlığın kareleri...35 yıl önce ...35 yıl sonra..Yine omuz omuza.Yılmaz yılmaz birlikte nice 35yıllara daha ''dost'' um...

Biz haber etmeden haberimizi alırsın, yedi yıllık yoldan kuş kanadıyla gelirsin.

Gözümüzün dilinden anlar,elimizin sırrını bilirsin.

Namuslu bir kitap gibi güler,alnımızın terini silersin.

O gider, bu gider, şu gider, Dostluk, sen yanı başımızda kalırsın..

Nazım HİKMET

KONUŞMANIN VE ANLAŞABİLMENİN FOTOĞRAFI

Bir araya geldiğimiz de baltalarla saldıracağımız düşünenler olsa da, konuşmanın ve anlaşabilmenin fotoğrafıyla karşınızdayız.Hem de ağalar gibi :)

Vedat Baykay, oturup tartışabileceğim, konuşacağım ,fikir alışverişinde bulunacağım iyi kardeşlerimdendir.Sözümüz çoğu zaman meclisten içeridedir. İkiyüzlülük olmadan.

Memleketin halini ahvalini cesurca konuşuruz. Çayımızı kahvemizi içer, dostça ,kardeşçe vedalaşırız. Bir sonraki görüşmede , aradan hiç zaman geçirilmemiş gibi devam ederiz.

Vedat; düşüncelerine zaman zaman katılmasam da, düşüncelerimizin ortak olduğu bir çok noktada uyuştuğu nadir insanlardandır.

Kanuni Derneği'nde sıcak bir karşılamaydı. Muhammed arkadaşla birlikte keyifli bir sohbetti. Çok teşekkür ediyorum.Bir daha ki görüşmeye kadar sevgiyle kalın dostlarım.