Bir dünyadır gözünü açtığın. Her insan dünyaya gözler açar. Tek istediği Allah'tır Tek düşlediği peygamberdir. Tek yolunda yürümek istediği aşktır. Aşka yollar almak ister insan. Ve insanın gözü hakkı arar. Acaba aşk nerede diye

Aşk...Baktığın Gül bahçesindeki Gül dalındaki goncada. Aşk eline toprağı aldığın zaman toprağın mis gibi baharlar kokusunda. Aşk yağan yağmurun damlasında. Aşk düşen kar tanelerinin saflığının beyazında. Aşk en sevgilinin bakışında.

Ama sakın aşk gelir de beni bulur diye bekleme. Haramlara bakıyorsan eğer
Çünkü aşk temizdir. Fatımaları sever aşk. Haticeleri sever. Rabiaları sever aşk. Aşk Züleyhaları sever. Aşk en güzel şekilde örtüsünün içinde saklı Meryem'leri sever. Yusuf'ları sever.

Muhammedleri sever aşk. O yüzden. Hak olmalısın Doğru olmalısın. Temiz olmalısın. Helal olmalısın. Helal olmak. Helal bakışlara sahip olmak. Helal bir yüze sahip olmak demek O yüzden. Züleyha olmak gerekli. Züleyha gözünü harama baktırmadı hiçbir zaman.

Ama günü geldi. Bir Yusuf gördü. Yusufların en güzeli. Yusufların en safı
Yusufların en temizi. Ve Züleyha. Yusuflara tutuldu. Yemelerden içmelerden kesildi. Gözü ondan başkasına bakmaz oldu. Ve Züleyha. Yusuflar peşine takıldı da gitti.

Ve Züleyha Yusuflar yolunun kurbanı ve aşığı oldu. Ve Züleyha Sonsuzluğa aşkıyla taşındı. Ölümsüz bir aşktır Yusuf'u sevmek. Her yürek Yusuf'u sevemez. Her yürek Yusuf'a yollar alamaz. Oysa Yusuf bir kerecik olsun da başlar kaldırıp edebinden bakamadı Züleyhalar yüzüne. Terbiyesinden bakamadı.

Allah korkusundan, haramlara yaklaşmak dahi istemediğinden bakamadı. Züleyhalar çehresine. Ve Allah helal kıldı ilahi bir aşkla birbirini sevenleri. Ve Allah Züleyha'yı Yusuf'a yazdı. Ve Allah Yusuf'u Züleyha'ya yazdı. Çünkü onların aşkı tertemiz bir aşktı. Onların aşkı helal olan aşktı. Çünkü haramlar bahçesine aşk uğramaz. Helalsen aşk gelir ve seni bulur.

Ve bir Hatice. Hatice ki kadınların en güzeli. Hatice ki kadınların en eşsizi
Kadınların en bir tanesi,. Sedef kabuğundaki saklı incisi,. Kara kömürler ortasında paha biçilemeyen pırlantası ve de elması. Bir Hatice. Hatice ki bir Muhammed aşığı. Muhammed'in yüzündeki nurun meftunu. Muhammedler yüzündeki ay ışığının tutkunu. Muhammedler bakışındaki sevdanın vurgunu. Bir Hatice Bir Hatice ki sonsuz peygamber aşkının tek sahibi.


Bir Hatice. Bir Hatice ki aşkla yazılan sevda romanının en benzersiz kadını. Bir Muhammed aşkıdır Hatice'yi güzel kılan. Bir Hatice sevdasıdır. Muhammedleri kudretli, merhametli ve umutlu kılan. Bir Muhammed saflığı ve günahsızlığıdır aşkı Haticeler gönlünde ölümsüz kılan.

Bir Hatice şefkati ve adanmışlığıdır Muhammedler sevdasını erişilmez kılan. Sevdi mi insan Züleyhalar gibi sevmeli. Bağlandı mı insan Haticeler gibi bağlanmalı. Aşkına eller verdi mi insan Yusuflar iffetiyle edeplenerek, rabbini şahit kılarak eller vermeli. Aşka tutuldu mu bir insan Muhammedler gibi gözü Hatice'sinden başkasını görmeyecek kadar başkasına kör bakmalı.
Aşkların en güzeli ilahi bir sevdayla en sevgiliye yollar almak olsa gerek.
Sevdaların en güzeli Allah'ı şahit tutarak helal bir bakışla sevgilinin elinden tutmak olsa gerek. Ölümsüz bir sevdayla seven peygamber yüreği sonsuz var olsa gerek. Sevdaların en güzeli ilahi bir aşkla yaradana bağlı olmak olsa gerek