Merhabalar iyi günler! Ben Enver Yabansu, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde düzenlenen Damla Projesi'nin bir gönüllüsüyüm.

Projemiz sosyal sorumluluk ve gönüllülük başlıkları altında insanların kalplerine dokunmak için çaba sarf etmeyi hedefliyor.

Bu uğurda özellikle dezavantajlı bireyler ve bölgeler başta olmak üzere ulaşabildiğimiz her insan, iyilikle fethedebildiğimiz bir gönül demek bizim için.

Faaliyetlerimiz arasında; çevre temizliği yapmak, engelli bireylerle buluşmak, derneklerini veya okullarını ziyaret etmek, huzurevlerini ziyaret etmek, sevgi evlerini ziyaret etmek, kimsesiz bireylerle ve yaşlılarla dayanışma halinde olmak mezarlık şehitlik ziyaretleri ve temizlikleri gibi sosyal çalışmalar var.

Daha ayrıntılı bilgi ve görseller için sosyal medyadan @DamlaProjesi sayfalarına bakabilirsiniz.

Sizle paylaşacağım haber ise şu:

50'nin üzerinde ilde temsilciliğimiz var; bunlardan biri de Bursa ekibi.

Gönüllülerimiz İnegöl'de Yunusemre Mahallesi'ndeki Uludağ Camii'nde çocuklarla her gün buluşuyor.

Gönüllü olarak onlara Kur'an dersleri verilmesine yardımcı oluyor, onlarla oyunlar oynayıp çeşitli etkinlikler yapıyor ve bunun yanında sosyal sorumluluğu ve gönüllülüğü de aşılıyor.

Amacımız hem çocuklara camiyi ve Kur'an'ı sevdirmek hem de insanlara Kur'an kurslarının sadece okutulup ezber yaptırılan bir alan olmadığını, caminin aynı zamanda sosyal bir yaşam alanı olduğunu hatta çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunduğunu göstermek.

Şimdiye kadar çocuklarla dersler dışı zamanda bir çok dramatik aktivite ve oyunlar oynadık.

Bunun dışında da Camii ve çevresindeki alanı çocuklarımızla birlikte temizledik, onlara çevre bilinci ile ilgili mesajlar verdik.

Bundan sonraki sürede cami çevresine hayvanlar için suluklar ve kuş yemlikleri asacağız.

Bu güzel yolda bize destek olur ve daha fazla kişiye ulaşmamız için sayfanızda bize de yer verirseniz, tamamen gönül işi yapan, Allah rızası dışında hiçbir çıkarı olmayan bütün arkadaşlarımız size çok çok müteşekkir olacaktır.

Damla projesi gönüllüsü: Enver Yabansu