"Karanlığa küfredeceğine sen de bir mum yak" felsefesi ile aklımda olan çözüm önerilerini yazdım."Bence sizler de fikirlerinizi dile getirin ki bizleri yönetmeye talip olanlar isteklerimizi bilsinler." demiştim sosyal medyada.Ve ardından da belediye başkan adaylarına proje önerileri sunmuştum.Bir de buradan paylaşayım dedim önerilerimi...Olur ya belki faydamız olur halkımıza.

1. Önerim: Tüm öğrencilere ulaşımın ücretsiz olması. Ailesinden başka bir geliri olmayan, geleceğimizi emanet ettiğimi öğrencilere böyle bir jest aynı zamanda eğitime de büyük bir katkı sağlayacaktır.

2. Önerim: Kestel'e kadar gelen metro hattının İnegöl'ümüze de ulaşması. Merkez ilçe olduğumuzdan beri neredeyse hiç hizmet alamayan kentimize çok büyük bir jest olacaktır bu.

3. Önerim: Turistik beldelerimizden olan Oylat'a teleferik yapılması. Pek tebükü de tek başına bu yatırım da yeterli de olmayacaktır. Oylat'a turistik beldelere yaraşır bir şehir planlaması şart.

4. Önerim: Zaten halka ait olan kaldırımların halka, "Ücretsiz otopark" olarak tahsis edilmesi.

5. Önerim: Ovacık Belediyesi'nde olduğu gibi suyun tonunun 50 kuruşa satılması. İmkansız filan demeyin. İsteyince oluyor. Su gibi temel yaşam maddesinin büyük şehire bağlanmamızla aşırı derecede artmasından dolayı bunalan halkımız için büyük jest olur.

6. Önerim: 1. Dereceden tarım arazisine kurulmuş ve hava kirliliğine sebep olan 1. O.S.B."nin uygun bir yere taşınması.Kabul; Bu hata yıllar önce yapılmış. Ancak son yıllarda yapılan solunum yolları hastalıkları ve kanser vakalarındaki artış ivmesine bakıldığında, bu karar için ne kadar geç kalındığı fark edilecektir.

7. Önerim: Kent içine yürüyen merdivenli üst geçitler yapılması, böylelikle yaya trafiğinin yolların üstlerine alınması. Özellikle yürüyen merdivenli dedim zira, tıpkı Alanyurt'da bulunan üst geçit gibi hiç kimse o kadar merdiveni çıkmayı istemez.

8. Önerim: Rahmetli Hikmet Şahin'in projesi olan, kenti tünellerle donatmak ve bu tünellerden elektirik, su, kanalizasyon, telefon hatlarının tamamını geçirmek.

9. Önerim: Yeni yapılmasına rağmen hala kazalara sebebiyet veren AVARLAR KAVŞAĞINA acilen sinyalizasyon yapılması.

10. Önerim: Her yağışta köstebek yuvasına dönen ve yıllardır görmezden gelinen Küçük Sanayi sitesi yollarının ağır tonajlı araçlara göre "ACİLEN" yapılması.

Önerilerim bunlardır efendim. Aklıma geldikçe, okurlarımdan da öneriler aldıkça sosyal mecralardan ve gazeteden duyurmaya devam edeceğim. Halka hizmet için parti ve aday gözetmeksizin dileyen herkes fikirlerimden faydalanabilir.

Aman efendim iyi güzel yazıyor çiziyorsun da: "O BEDAVA OLSUN, BU BEDAVA OLSUN, BELEDİYE NEREDEN PARA KAZANACAK?" derseniz; Yanıtım; "TASARRUF EDİN!" olacaktır.

Satın Mercedes'leri, Audi'leri kaynak oluşturun.

Sizleri lüks içinde yaşatmak için oy vermiyoruz sizlere.

Hizmet edin diye oy veriyoruz.

Lütfen bunu aklınızdan çıkarmayınız.