Dün son olarak gerçekleşen, Yalova merkez üstünde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından deprem uzmanı Naci Görürden kritik bir açıklama geldi.

İnsan kaza yapınca güler mi? Çarpan kişi annesi çıkınca... İnsan kaza yapınca güler mi? Çarpan kişi annesi çıkınca...

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde yaşanan 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD'tan son dakika açıklaması geldi. Dün akşam saatlerinde gerçekleşen depremin Çınarcık açıklarında Marmara Denizi'nde meydana geldiği bildirildi.

Zeminden 11.18 kilometre derinlikte meydana gelen depremin ardından sarsıntı İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi illerden hissedildi. Vatandaşları sokağa döken depremin ardından konuyla ilgili ilk açıklama geldi.

Deprem Sonrası İlk Açıklama Geldi!

“Herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadı” bilgisi verildikten sonra gelişmelerin yakından takip edildiği aktarıldı. Yaşanan depremin ardından deprem uzmanı Naci Görür sosyal medya hesabı üzerinden ilk açıklamayı yaptı.

“Sitem Gerilim Biriktiriyor”

Marmara'da yaşanan bu depremlerin gerilim biriktirme hamlesi olarak gördüğünü söyleyen Naci Görür “sanıyorum deprem adalar fayının güneyindeki küçük normal faylar üzerinde olmuş olabilir. Fay çözümü ile bu net olarak belli olacak. Fay haritasını sizlerle paylaşıyorum. Marmara'daki sistem gerilim biriktiriyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Fırat Çelik