CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında kırsal kesimde TRT'den başka kanalın olmadığını iddia etti.

Kılıçdaroğlu, "Kırsal kesimde en çok izlenen kanal TRT'dir. Çünkü başka kanal çekmiyor. TRT'yi izliyorlar, çünkü başka kanal yok" dedi.

Durr-i Yetim Derneği Durr-i Yetim Derneği

Kılıçdaroğlu'nun bu iddiaları, sosyal medyada tepki çekti. Kullanıcılar, Kılıçdaroğlu'nun iddialarının doğru olmadığını, kırsal kesimde birçok kanalın izlenebildiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun iddiaları doğru mu?

Kılıçdaroğlu'nun iddiaları, doğru değil. Kırsal kesimde birçok kanal izlenebiliyor. TRT, Türkiye'nin en çok izlenen kanallarından biri olsa da, kırsal kesimde izlenen tek kanal değil.
Ekran Resmi 2023-07-21 12.19.58

Kırsal kesimde izlenen diğer kanallar arasında, FOX, Sözcü Tv, Tele 1, ATV, Kanal D, Star TV, Show TV, Kanal 7, TV8, TGRT Haber, A Haber, CNN Türk, Habertürk, NTV, Bloomberg HT, France 24 ve Al Jazeera, CNN İnt, BBC News gibi bir çok ulusal ve uluslararası kanal yer alıyor.

Kılıçdaroğlu'nun iddiaları, kırsal kesimde yaşayan vatandaşların televizyon izleme alışkanlıklarını yansıtmıyor. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar, TRT'nin yanı sıra diğer kanalları da izliyor.