Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında ortaya çıkan 'kan satışı' iddialarına cevap veren Kızılay, yeni dönem vizyonunu ve "Ulusal bir kan kampanyası"nı duyurdu. Kan ücreti alınmadığını belirten Kızılay, kan stoklarını güncel tutmak ve kış mevsiminin etkilerini en aza indirmek adına harekete geçtiğini açıkladı. Ayrıca, yaklaşık yüz yıldır iştirakleri aracılığıyla gelir getirici faaliyetlerde bulunan Kızılay, afet zamanlarında bu faaliyetlerin sadece yardım çalışmalarına destek olacağını belirtti.

Yeni Dönemde Kızılay'ın Hedefleri

"Kan Ücreti Alınmıyor" Uyarısı

Kızılay, kan nakline yönelik tüm işlemlerin Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun yapıldığını ve SGK kapsamında olan hiç kimseden kan için ücret alınmadığını vurguladı. Ücret talep edilmesi durumunda il sağlık müdürlüklerine şikayette bulunulması gerektiğini hatırlattı.

Kış Aylarında Kan Bağışlarının Önemi

Kızılay, kış ve sıcak yaz aylarında kan bağışlarının düşme eğiliminde olduğunu, bu durumun kan stoklarının kontrolünü zorlaştırdığını belirtti. Kanın yerine konulamaz bir tedavi aracı olduğunu ve sürekli taze kan bağışına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

"Ulusal Kan Kampanyası"

Kızılay, kış koşullarının zorlaşacağı günler ve yaklaşan Ramazan ayı öncesinde, ülke kan stoklarını belirli bir seviyenin üzerinde tutmayı amaçlayan "ulusal bir kan kampanyası" başlattı. "Birbirimize Candan Bağlıyız" sloganıyla yürütülecek kampanya, vatandaşları kan bağışı yapmaya teşvik etmeyi hedefliyor.

Editör: Fırat Çelik