Bazen hayatın bize sunduğu zorluklar, gerçek potansiyelimizi ortaya çıkarmamıza vesile olur. Cemre Şen, babasının sağlık sorunları karşısında durumu bir fırsata dönüştürdü ve hem kendi hayallerini gerçekleştirdi hem de kadınlara yeni bir yaşam kapısı açtı.

Gümüşhane’nin yüksekleri 5 Mayıs’ta beyaza büründü Gümüşhane’nin yüksekleri 5 Mayıs’ta beyaza büründü

KOSGEB Desteğiyle İş Hayatına Atıldı

ddd-3

Mezuniyet sonrası memleketine dönen Şen, KOSGEB'den aldığı 100 bin lira destekle fındık kırma, kavurma ve paketleme işine adım attı. Bu destekle hayalini kurduğu işletmeyi kurarak, istihdam alanında da kadınlara umut oldu.

"Baba" Markasıyla Fındık Pazarında

dest

Cemre Şen, kendi işletmesinde çalıştırdığı 6 ev kadınıyla üretim yaparak, "Baba" markasıyla fındık ezmesi ve kavrulmuş fındık satışa sunuyor. Ürünleriyle bir yandan pazarda iddialı bir yer edinirken bir yandan da çevresindeki çiftçilere destek oluyor.

İkinci Şube Yolda

Baba markasıyla giderek tanınan Şen, ikinci şubesini açmak için kolları sıvadı. Günde yarım ton fındığı işleyen işletmesiyle ilerleyen günlerde daha fazla kadına iş imkanı sağlamayı planlıyor.

Baba'nın Hikayesi

Babasının ağır bir Kovid-19 süreci geçirmesinin ardından, bu zor günlerde ailesine destek olmak ve iş hayatında adım atmak için harekete geçen Şen, KOSGEB'in desteğiyle kendi işini kurdu.

Bir kadının hayali, azmi ve destekle nasıl büyük başarılara imza atabileceğinin kanıtı olan bu hikaye, birçok kadının da ilham kaynağı olmaya devam ediyor.