“Bir zamanlar Yusuf, babasına demişti ki: Babacığım! Ben rüyamda on bir yıldızla güneşi ve ayı gördüm; onları bana secde ederlerken gördüm.” (Yusuf 4)

Hz.Yusuf’un Kıssası

 Bu ayet-i kerime, Hz.Yusuf ve babası Hz.Yakup’tan haber vermektedir.

Hz.Yusuf’un hayatı, Kuran-ı Kerim’de Yusuf suresinde anlatılmaktadır. Bu hayat, kıssaların en güzelidir.

Surenin iniş sebebi olarak şu olay anlatılır: Medine’de yaşayan Yahudi bilginleri, peygamberlik ve Hz.Muhammed hakkında kendilerinden bilgi almaya gelen Mekkeli müşriklerin elçilerine, şöyle akıl vermişlerdi: «Muhammed’e sorun. Yakub’un aile efradı Filistin yöresinden Mısır’a niçin gitti? Yûsuf’un kıssası nedir? Eğer Muhammed Allah’ın elçisi ise doğru cevap versin.”

Bu bilgiyi alan Mekkeli Müşrikler, Resulullah Efendimiz’i (s.a.v) kendilerince peygamberlik testine tabi tutmak için gelip Hz.Yusuf hakkında sorular sordular. Bunun üzerine Yusuf suresinin nazil olduğu bildirilmiştir.

Katil İsrail’in Kökü Hz. Yusuf’u Kuyuya Atanlar Ve 11 Yıldızın Hikayesi Genç Gazete (1)

Rüya ile başlayıp rüya ile biten hikâye:

Yusuf suresinde, Hz.Yusuf’un yaşanmış hikâyesi, bu rüya ile başlar. Hikâye, yıllar sonra Hz.Yusuf’un bu rüyayı yaşaması ile sona erer.

Hz.Yusuf’un babası Hz.Yakup’tur. Hz.Yusuf, babasına gördüğü bir rüyayı anlatır. Hz.Yusuf, bu rüyayı gördüğünde 12 yaşındadır. “Babacığım! Ben rüyamda on bir yıldızla güneşi ve ayı gördüm; onları bana secde ederlerken gördüm.” Yusuf suresi 4

Zilkade ayı ne zaman? Zilkade ayının önemi nedir? Zilkade ayı ne zaman? Zilkade ayının önemi nedir?

Katil İsrail’in Kökü Hz. Yusuf’u Kuyuya Atanlar Ve 11 Yıldızın Hikayesi Genç Gazete (9)

Rüyayı dinleyen baba Hz.Yakup der ki: “Yavrum bu rüyanı sakın kardeşlerine anlatayım deme. Şeytanın hilesine kapılıp sana bir tuzak kurabilirler. Şüphesiz ki Şeytan, insan için apaçık bir düşmandır.” Yusuf suresi 5

Görülen rüya, herkese anlatılmaz. Çünkü rüya geçmişten, gelecekten ve insanın o anki halinden sırlar ve bilgiler taşır.

Nitekim babası, Hz.Yusuf’un rüyasındaki sırları görür ve der ki: “İşte böylece Rabbin seni seçecek, sana rüyada görülen olayların yorumunu öğretecek ve daha önce iki atan İbrahim ve İshak’a nimetini tamamladığı gibi sana ve Yakub soyuna da nimetini tamamlayacaktır. Çünkü Rabbin çok iyi bilendir, hikmet sahibidir.” Yusuf suresi 6

Hz.İshak, Hz.Yusuf’un dedesidir. Hz.İbrahim de Hz.Yusuf’un büyük dedesidir.

Katil İsrail’in Kökü Hz. Yusuf’u Kuyuya Atanlar Ve 11 Yıldızın Hikayesi Genç Gazete (2)

Rüya Alemi

Rüya konusunda Resulullah Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Güzel rüya, Allah tarafındandır. Sizden biriniz sevdiği bir rüya görürse onu ancak sevdiği kişilere anlatsın. Sevmediği bir rüya görürse onun şerrinden ve Şeytanın şerrinden Allaha sığınsın. Üç kere sol tarafına tükürsün, onu kimseye anlatmasın. Böylece o rüya ona asla zarar vermez.”

“Sizden bir kimse bir rüya görürse şüphesiz ki o rüya Allah tarafındandır. Ondan dolayı Allah’a hamdetsin ve onu anlatsın. Sevmediği bir rüya görürse şüphesiz ki o da şeytan’dandır. O rüyanın şerinden Allah’a sığınsın ve onu kimseye anlatmasın. Şüphesiz ki o rüya ona zarar vermez.”

Rüyasında 11 yıldız, Hz.Yusuf’a secde eder. Bu yıldızlarla birlikte ay ve güneş de Hz.Yusuf’a secde eder.

 İbn Abbas der ki: “ Peygamberlerin rüyası bir vahiydir.

 Rüya tabirine göre; bu on bir yıldız Yusuf’un kardeşleri, ay ve güneş ise anne ve babasıdır. Bu 11 kardeşten on tanesi O’nu kuyuya atan kardeşleridir. Bir tanesi ise ana baba bir kardeşi Bünyamin’dir.

Katil İsrail’in Kökü Hz. Yusuf’u Kuyuya Atanlar Ve 11 Yıldızın Hikayesi Genç Gazete (8)

Tefsirlere göre; Hz. Yakub’un (a.s) dört hanımı ve on iki oğlu vardı. Hz. Yusuf (a.s) ve küçük kardeşi Bünyamin bir hanımından, kalan on oğlu da diğer hanımlarından olmaydı. Bünyamin Hz. Yusuf’un (a.s) küçük kardeşiydi. Anneleri Bünyamin’i doğururken vefat etmişti.

Rüya âleminden dünya âlemine gelecek olursak; Güneş ve Ay’ı biliyoruz. Dünya da Hz.Yusuf’u temsil etsin. Peki, Hz.Yusuf’un rüyasındaki 11 yıldız, uzayda hangi gök cisimlerinin karşılığıdır acaba?

Henüz keşfedilen 9 gezegen var; Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün. Plüton ise cüce gezegen olduğu için ay gibi bir uydu mu, yoksa bir gezegen mi diye tartışılıyor. Bilim adamları, Güneş Sistemi’nde 8 tane gezegen, en az 10 tane de cüce gezegen var diyorlar.

Hz.Yusuf’un rüyasına göre şunu söyleyebilir miyiz? “Güneş siteminde var olan gezegen sayısı 11’e tamamlanacaktır. Bunlar birer sönmüş yıldızdır.” Bu şimdilik bir yorum, bir iddia… Bu yorumun onaylanıp onaylanmadığını zaman gösterecektir. Zalim kardeşlerin nuru söndü gitti. Yıldız olmaktan çıktılar. Yörüngelerini kaybettiler. Yaşamın olmadığı birer gezegene dönüştüler. İşte bebek katili terörist İsrail bu neslin ürünüdür.

Katil İsrail’in Kökü Hz. Yusuf’u Kuyuya Atanlar Ve 11 Yıldızın Hikayesi Genç Gazete (3)

Gerçekleşen Rüya

 

Hz.Yusuf’un gördüğü bu rüya, 40 sene sonra gerçekleşti. Hz.Yusuf, bu rüyadan 40 yıl sonra Mısır’da, Mısır’ın 2.adamı olarak, ana babası ve kardeşleriyle bir araya gelecektir.

Tarihi kaynaklar, bu olayın Milattan önce 2000 yıllarında yaşanmış olduğunu tahmin etmektedir. İşte o gün Yusuf (a.s), Filistin’den Mısır’a getirttiği anne ve babasını tahtın üzerine çıkarır. Onlar da O’na hürmetle eğildiler. Kavuştuklarına şükrederek Allah’a secde ettiler.

Katil İsrail’in Kökü Hz. Yusuf’u Kuyuya Atanlar Ve 11 Yıldızın Hikayesi Genç Gazete (6)

“Ana ve babasını tahtının üstüne çıkartıp oturttu ve hepsi onun için ona kavuştukları için secdeye kapandılar. Yusuf dedi ki: «Ey babacığım! İşte bu, daha önce gördüğüm rüyanın yorumudur. Rabbim onu gerçekleştirdi. Doğrusu Rabbim bana çok şey lütfetti. Çünkü beni zindandan çıkardı ve şeytan benimle kardeşlerimin arasını bozduktan sonra sizi çölden getirdi. Şüphesiz ki Rabbim dilediğine lütfedicidir. Kuşkusuz O çok iyi bilendir, hikmet sahibidir.” Yusuf suresi 100

 Bu secde meleklerin Hz.Adem’e secdesi gibidir. İbadet ve kulluk secdesi değil, saygı ve hürmet secdesidir.

Katil İsrail’in Kökü Hz. Yusuf’u Kuyuya Atanlar Ve 11 Yıldızın Hikayesi Genç Gazete (4)

Yusuf Gibi Ol

 Resulullah Efendimiz (s.a.v) Mekke’nin fetih günü, zafer kazanmış bir komutan olarak konuşma yaparken, kendisine her türlü kötülüğü yapan Mekkelilere şöyle seslenmişti:

 “Ey Kureyş topluluğu! Şimdi hakkınızda benim ne yapacağımı tahmin edersiniz?” Kureyşliler: “Sen kerem ve iyilik sahibi bir kardeşsin! Kerem ve iyilik sahibi bir kardeş oğlusun! Ancak bize hayır ve iyilik yapacağına inanırız” dediler.

Bunun üzerine Hz. Peygamber şöyle buyurdu: “Benim halimle sizin haliniz, Yusuf’la kardeşlerinin durumu gibidir.” Hz. Yûsuf’un kardeşlerine söylediği sözü şimdi ben de size söylüyorum: “Bugün sizin için bir kınama yoktur! Allah, sizi affetsin. O, merhamet edenlerin en merhametlisidir.”

Katil İsrail’in Kökü Hz. Yusuf’u Kuyuya Atanlar Ve 11 Yıldızın Hikayesi Genç Gazete (5)

HÜLASA;

Kardeşlerine, akrabalarına, çevrene Yusuf gibi olabilir misin Can? Ben affettim sizi, Allah da sizi affetsin, diyebilir misin? Kardeş kazığına, ihanete uğramana, kuyulara atılmana, gurbetlere götürülmene, köle olarak satılmana bakma sen. Hepsi birer imtihan... Hepsi bir rüya gibi bu hayatta… Sonuca bak sen... Sen doğru olursan, sonuçta sultan sensin.

Unutma can, sen de bir Yusuf’sun bu hayatta. Hayat bir rüya gibidir. Rüyan Hz.Yusuf gibi olsun. Bu rüyanın sonucunda Yusuf gibi doğru olanlar sultanlığa uyanacaktır. Çünkü akıbet müttakilerin yani Yusuf gibi Allah’a teslim olanlarındır.

 İyi bir insan olmak Hz.Yusuf gibi olmaktır. Kulluk ederken “elalem ne der” konusuna takılma. “Rabbim ne der” ona bak sen. Kullukta asıl mesele, hem dünyada hem ahirette; anne, baba ve kardeşlerin başta olmak üzere çevrendeki insanların hürmet edip saygı duyacağı, gıpta edeceği, bir kul olmaktır.

Yıldız olma derdine düşme Can! Sen Yusuf gibi Rabbinin takdirine teslim olursan, kâinatın yıldızı olursun ve tüm yıldızlar sana hayran kalır.

Katil İsrail’in Kökü Hz. Yusuf’u Kuyuya Atanlar Ve 11 Yıldızın Hikayesi Genç Gazete (7)

Kaynak: Sayıların Tefsiri, Ayhan Talha Bayraktar, Ravza Yayınları

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK