Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerini etkisi altına alan şiddetli kar ve tipi, hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Erzurum, Kars ve Ardahan'da Hayat Durma Noktasında

Erzurum, Kars ve Ardahan'da etkili olan yoğun kar ve tipi nedeniyle toplam 261 yerleşim biriminin yolu kapandı. Ulaşımın kesintiye uğradığı bu bölgelerde, ekiplerin mücadelesi de devam ediyor.

Erzurum'da 251 Mahalle Yolu Kapalı

Özellikle Erzurum'da etkili olan tipi, kırsal kesimde yaşayan yüzlerce vatandaşın yollarının kapanmasına yol açtı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu yolları açmak için yoğun bir çalışma içerisinde.

Kars ve Ardahan'da Mücadele Sürüyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 7, Ardahan'da ise 3 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi. İl Özel İdaresi ekipleri, kar kalınlığının giderek arttığı bu bölgelerde yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Vali Hayrettin Çiçek, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda sürücüleri uyardı ve zorunluluk halinde yanlarında kar lastiği, zincir gibi malzemeler bulundurmalarını istedi.

Bursa ve İnegöl'de Bugün Hava Nasıl Olacak? Bursa ve İnegöl'de Bugün Hava Nasıl Olacak?

Kışın getirdiği ağır koşullar altında, yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların çabalarıyla yolların açılması için var güçleriyle çalıştıkları görülüyor. Vatandaşlar ise yetkililerin uyarılarına kulak vermeli ve zorunlu olmadıkça yollara çıkmamalıdır.

Editör: Fırat Çelik