Bugün manşetten verdiğimiz haber muhtemelen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün canını sıkmıştır. Zira velilerden ciddi telefonlar alacaklar, baskılara maruz kalacaklar. Ben onların baskılarını hafifletme adına konuyu sizlere etraflıca anlatayım.

Tabii ki bu bilgiler konunun birinci derece muhataplarından alabildiğimiz bilgiler değil. Bürokrasinin duvarlarını aşamadığımız için bilgi konusunda eksiklerimiz mutlaka vardır.

Ama siz Meslek Lisesi velileri hazırlıklarınızı yapın, zira öğrenciniz taşınıyor. Nereye? Kampüse.

Emir büyük yerden. Mehmet Yıldız haklı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde kampüsün tam randımanlı hizmet vermediğini iletmiş.

Milyonlarca liralık yatırım yapıyorsunuz; kapasitenin neredeyse yarısı boş. O zaman buna bir el atmak gerekiyor. Oraya taşınma hadisesi birkaç yıldır konuşuluyordu ama sorun hep halı altına süpürüldü.

Erdoğan'ın talimatıyla da düğmeye basıldı. İl Milli Eğitim Müdürü'nün işin içine girmesi ile toplantılar yapıldı ve meslek liselerinin hangilerinin yukarıya taşınacağı tartışıldı.

İlk planda İmam Hatip Lisesi haricindekilerin tamamı gitsin denildi ama Kız Meslek Liselerini oraya götürmek akıl kar işi değildi. Ondan vazgeçildi.

Son şekli tamamının gitmesi üzerineydi. Bakanlık bu konuda çalışıyor. Nihai karar verilecek. Fakat son dakika sürprizi olmazsa tamamı gidecek. Ticaret'i de, Sağlığı da... Tamamı...

Bir başka amaç da İnegöl'de boşalan okulların kullanılarak; tekli eğitimi sağlamak. Okulların da rahatlatılmasına imkan sağlanacak.

Spor Lisesi'nin taşınarak; Ticaret Meslek Lisesi'nin yerinde eğitim görmesi de planlar arasında.

Bürokrasiyi tam anlamıyla atlatıp sizlere olan biteni tam olarak aktarmak isterdim ama Türkiye'de şu an için bu imkansız. Beklemek de hiç adetimiz değil. Bir an önce sizlere bu haberi verelim.

Veliler, siz iyisi mi hazırlıklarınızı yapın. Tekrar edeyim, Milli Eğitim'e, Kaymakam'a, Valiliğe, Bakanlığa da gitseniz nafile. Emir çok büyük yerden.

Doğru ve yerinde bir emir olduğunu da ifade ederek yazımı tamamlayayım. Hayırlı olsun.