Bursadabugün’ün haberine göre, Bursa-Yalova yolu, Panayır dönüşü istikametinde boş bir arazide evsiz Yabancı uyruklu vatandaşlar, kaldırım üzerinde ve boş alanda yaşamlarını sürdürüyor. Aylardır evsiz olan vatandaşlar eşyaları ile birlikte arazi de kendilerine bir yaşam alanı oluşturmaya çalışırken çadır bile olmadan akşamları boş alanda uyuyorlar. Bölgede ikamet eden vatandaşlar ise, bu durumdan şikâyetçi olduklarını dile getirirken, çocuklarını parka dahi gönderemediklerini, yabancı uyruklu vatandaşların dışarıda yaşayarak park ve boş alanları işgal ettiklerini belirtiyor.

3-502

Yabancı uyruklu oldukları için ev verilmiyormuş

Kaldırım üzerinde ve boş alanda yaşamlarını sürdüren yabancı uyruklu vatandaşlardan aldığımız bilgiye göre, uzun süredir bu şekilde yaşıyorlar ve herhangi bir işte çalışmıyorlar. Yabancı uyruklu vatandaşların iddialarına göre, Suriyeli oldukları için ev sahipleri onlara kiralık ev vermiyor. Çocukları da olduğu için mevsimlik tarım işçisi olarak çalışamıyorlar.

1-968

Birden fazla da çocukları var

Gündüzleri kaldırım üzerinde oturarak günü geçiren bu vatandaşlar, akşamları da kaldırımın arkasında bulunan boş arazide konaklıyorlarmış. Herhangi bir çadır olmadan eşyaları ile boş arazide uyuyan vatandaşların birden fazla da çocuğu olduğu görülüyor.

4-399

Yoldan geçen arabaları durdurup yardım istiyorlarmış

Hallerinden memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar, yoldan geçen arabaları durdurarak yardım istediklerini ve yardımseverlerden gelen nakdi ve yiyecek, giyecek yardımlarıyla da mutlu olduklarını söylüyorlar.

5-316

“Sürekli birbirleriyle kavga ediyorlar”

Çevrede yaşayan vatandaşlar ise bu durumdan oldukça şikayetçi olduklarının altını çizerek, "Çocuklarımızı parka oyun oynamaya dahi gönderemiyoruz. Gerekli yerlere şikayetimizi yapıyoruz, geliyorlar ve gönderiyorlar. Onlar gittikten 5 dakika sonra gelip tekrar yerleşiyorlar. Sadece bu arazide değil çevrede bulunan parklarda da bu şekilde uyuyorlar. Sürekli birbirleriyle kavga ediyorlar. Gürültüden durulmuyor" ifadelerini kullandı.

6-238

Bilek güreşinde Avrupa Şampiyonu olan Bursalı ikizler, Dünya zirvesine göz koydu Bilek güreşinde Avrupa Şampiyonu olan Bursalı ikizler, Dünya zirvesine göz koydu

Bursa haberleri

Editör: Umut Gökdaş