JPMorgan, Türkiye için 2024 yıl sonu Dolar/TL kuru tahminini revize ederek 34'ten 36 TL'ye çıkardığını açıkladı. Bankanın stratejistleri Saad Sıddiqui ve Fatih Akçelik tarafından hazırlanan raporda, Türk Lirası'nın değer kazanma potansiyeli üzerine değerlendirmeler yapıldı. Stratejistler, pozitif reel getirilerin ve ucuz değerlemelerin, Türk Lirası için reel olarak değer kazanma potansiyelini artırdığına dikkat çekti.

JPMorgan'dan dolar/TL'ye ilişkin yeni tahmin

Raporda, Türkiye'nin uyguladığı politikaların cesaret verici olduğu belirtilirken, bu başarının devam etmesi için enflasyonun sürekli bir düşüş trendinde olması gerektiği vurgulandı. Analizde, Türkiye'nin ekonomik adımları olumlu bulunsa da, elde edilen kazanımların güçlendirilmesi ve konsolide edilmesi için dezenflasyon sürecinin devam etmesinin önemli olduğu belirtildi.

Benzin ve Motorine Zam, Otogaza İndirim! Benzin ve Motorine Zam, Otogaza İndirim!

Raporda ayrıca, Türk Lirası'nın son dönemdeki değer kaybının rezerv biriktirme ve nominal kur performansı arasında bir dengeleme olduğu ifade edildi. Ancak bu durumun kısa vadede yerel para birimine olan girişleri engelleyebileceği ve dezenflasyon sürecine zorluk çıkarabileceği belirtildi.

Yatırımcılar için ise raporda, Türk Lirası'nın değer kaybının vadeli işlemlerde fiyatlanandan daha düşük olduğu sürece makul toplam getiri imkanı sunmaya devam edebileceği ifade edildi. Bu durum, Türk Lirası'na olan güvenin devam etmesi durumunda olumlu bir işaret olarak değerlendirildi.

Editör: İHSAN KURAN