110 kişinin ölümü ve 606 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bu felaket, arama kurtarma ekiplerinin zamanla yarıştığı bir dramın ortasında bıraktı ülkeyi.

Genç Gazete Japonya Deprem (14)

Peki, bu depremin ardından Japonya'nın toparlanma süreci nasıl ilerleyecek? İşte detaylar.

Genç Gazete Japonya Deprem (2)

Depremin Şiddeti ve Etkileri

Genç Gazete Japonya Deprem (12)

6,9 büyüklüğünde deprem! 6,9 büyüklüğünde deprem!

Japonya'nın farklı eyaletlerinde hissedilen bu büyük deprem, Ishikawa eyaletinde en yıkıcı etkisini gösterdi. Kayıp durumda olan 211 kişi için arama çalışmaları hala devam ederken, Ishikawa ve çevre eyaletlerdeki yüzlerce insanın yaralandığı bildirildi.

Genç Gazete Japonya Deprem (3)

Arama ve Kurtarma Çalışmaları

Genç Gazete Japonya Deprem (11)

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri, Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri ve polis ekipleri, zorlu koşullar altında, kayıp kişileri bulmak ve bölgeye yardım ulaştırmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Acaba bu ekipler, kayıpları zamanında bulabilecek mi?

Genç Gazete Japonya Deprem (4)

Tahliye ve Barınma Çabaları

"Deprem bölgesinde yaşayan yaklaşık 31 bin kişi, kurulan 357 tahliye merkezinde barınmakta."

Genç Gazete Japonya Deprem (10)

Ishikawa eyalet yönetiminin geçici konutlar inşa edeceği açıklaması, depremden etkilenen insanlar için bir umut ışığı oldu. Başbakan Fumio Kishida'nın kurtarma çalışmalarına kararlılıkla devam etme talimatı, bu zorlu süreçte hükümetin desteğinin altını çiziyor.

Genç Gazete Japonya Deprem (6)

Tsunami Tehlikesi ve Önlemler

Genç Gazete Japonya Deprem (8)

Deprem sonrasında yapılan tsunami uyarısı ve 1.2 metreye kadar ulaşan tsunami dalgaları, Japonya'nın kıyı kesimlerinde ekstra tedbirlerin alınmasına neden oldu. Böyle bir doğal afetin ardından, ülkenin bu tür risklere ne kadar hazırlıklı olduğu da merak konusu.

Genç Gazete Japonya Deprem (7)

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK