Japonya'da, Pasifik Okyanusu üzerinde gerçekleştirilen bir askeri tatbikat sırasında, iki SH-60K tipi askeri helikopter birden radardan kayboldu.

Olay, yerel saatle sırasıyla 22.38 ve 23.04'te meydana geldi. Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF), ilk helikopterin düşüşünün ardından bir mürettebatın cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. Ancak, hala 7 mürettebat üyesi kayıp ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

O Firma Boykot Sebebiyle 100'den Fazla Mağazasını Kapattı O Firma Boykot Sebebiyle 100'den Fazla Mağazasını Kapattı

Bu süreçte, benzer helikopterlerle yapılan tüm eğitim uçuşları geçici olarak durduruldu.

Çarpışma ihtimali üzerinde duruluyor

Japonya Savunma Bakanı Minoru Kihara, kazanın meydana geldiği Torishima adasının 270 kilometre doğusunda olduğunu belirterek, iki helikopterin havada çarpışmış olabileceğini ifade etti.

Olay yerinde bulunan uçuş kayıt cihazları ve enkaz parçalarının birbirine çok yakın noktalarda bulunması, çarpışma teorisini güçlendiriyor.

Japonya Savunma Bakanı Minoru Kihara, "Kayıp mürettebatı kurtarmak için tüm çabaları gösteriyoruz" dedi ve ekledi: "Bu zor zamanlarda, kayıplarımızın aileleriyle birlikteyiz."

Geçmişte Benzer Bir Kaza Daha Yaşanmıştı

Geçen yıl Nisan ayında, Japonya'nın Okinawa eyaletinde bulunan Miyako adasının kuzeyinde, benzer bir model olan UH-60JA tipi bir SDF helikopteri radardan kaybolmuş ve denize düşmüştü. O kazada 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: İHA