Bursa'da Hava Durumu | 04 Mayıs 2024 (Güncel) Bursa'da Hava Durumu | 04 Mayıs 2024 (Güncel)

Bursa'nın İznik ilçesinde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı, kış şartlarına hazırlıksız yakalanan sürücülere zor anlar yaşattı. İznik-Yenişehir yolunda meydana gelen buzlanma, trafikte ciddi sorunlara neden oldu. Buz tutan yollar, özellikle otomobil sürücülerini güç durumda bırakırken, bir kamyonet ise adeta dans ederek buzlu yolda ilerlemeyi başardı.

İznik'te Yollar buz tutunca araçlar dans etti

İznik'te Kar Yağışı Trafiği Felç Etti: Araçlar Buzlu Yolda Dans Etti

İznik'te Yollar buz tutunca araçlar dans etti

Gece saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı, İznik'i beyaza bürüdü. Ancak, kar yağışının ardından gelen buzlanma, sürücülere zor anlar yaşattı. İznik-Yenişehir yolunda oluşan buz pistine dönen yolda ilerlemekte güçlük çeken otomobiller, trafik akışını olumsuz etkiledi. Yolların buz tutmasıyla birlikte araçlar kayarak ilerleyemedi, bazıları ise yolda durma noktasına geldi.

İznik'te Yollar buz tutunca araçlar dans etti

İznik'te Kar Yağışı Trafiği Felç Etti: Buzlu Yolda Kamyonetin Dansı Görenleri Şaşırttı

Ancak, zorlu şartlara rağmen bir kamyonet sürücüsü, adeta buz pistinde dans ederek ilerlemeyi başardı. Kamyonetin arkasında seyir halinde olan bir otomobil sürücüsü ise bu ilginç anları cep telefonu ile kayıt altına aldı. Görüntülerde, kamyonetin ustaca manevralar yaparak buzlu yolda ilerlemesi dikkat çekti.

Gece Kar Bastı, Yollar Buz Tutunca İznik'te Trafiğe Karışan Kamyonet Görenleri Büyüledi

Yetkililer, sürücülere kar yağışı ve buzlanma nedeniyle dikkatli olmaları, zincir takmaları ve gerekirse seyahatlerini ertelemeleri konusunda uyarılarda bulundu. Karayolları ekipleri ise yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürerek, trafiğin normale dönmesi için çaba harcadı. İznik'te yaşanan bu doğa olayı, sürücülere kış şartlarına karşı daha dikkatli olma çağrısını bir kez daha hatırlattı.