Her sene olduğu gibi bu yıl da İzmit Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Belsa Hizmet Binası önünde vatandaşlara şiddetsiz bir geleceği temsil eden turuncu renkte çınar rozetleri dağıttı. Ayrıca, kadınların her zaman yanlarında bulundurabileceği ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile protokolünü imzaladığı Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı'nın yazılı olduğu anahtarlıklar da hediye edildi.

Maketlerle Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekildi

Sabri Yalın Parkı içerisine yerleştirilen kadın cinayetine kurban giden kadınların maketleri, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde toplumun gözleri önüne serildi. Bu etkileyici ve çarpıcı görsel, kadına yönelik şiddetin yıkıcı etkilerine karşı duyarlılık oluşturmayı hedefliyor.

Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı: Bir Destek Noktası

İzmit Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı'na ev sahipliği yaparak kadınların şiddete karşı güçlenmesini amaçlıyor. Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı'nın önemine vurgu yapılıyor; bu hat aracılığıyla kadınlar hukuksal ve psikolojik destek alabilirler.

Çocuklar trafik polisi oldu, denetimlere katıldı Çocuklar trafik polisi oldu, denetimlere katıldı

İzmit Belediyesi, kadına yönelik şiddeti sonlandırmak için güçlü bir ses olmaya devam ediyor ve toplumun bu soruna duyarlılığını artırmak için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Kaynak: