Olay, 8 Eylül Pazartesi günü sabah saat 08.30 sıralarında İzmir’inBalçova Çetin Emeç Mahallesi Fethi Bey Sokak’ta meydana geldi. 16 yaşındaki E.B., Salih İşgören Polis Merkezine pompalı tüfekle ateş açtı. Nöbet kulübesi yakınında bulunan polis memurları Hasan Akın, Murat Dağlı ve Ömer Amilağ saçmalarla yaralandı.

Silah seslerini duyan ve polis lojmanında bulunan 1. Sınıf Emniyet Müdürü ve Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir silahını alarak olay yerine indi. Sokakta çıkan çatışmada saldırgan yaralandı, ancak Muhsin Aydemir ile polis memuru Hasan Akın şehit oldu. Polis memuru Ömer Amilağ, Murat Dağlı ve bir sivil vatandaş ise yaralandı.

İzmir’deki Polis Merkezi Saldırısında 7 Tutuklama (3)

7 kişi tutuklandı

Saldırının ardından E.B.’nin annesi, babası ve 8 şüpheli gözaltına alındı. Savcılıktaki işlemler sonrası saldırgan E.B. ile babası N.B. ve yabancı uyruklu 5 kişi mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, E.B., babası N.B., İran uyruklu K.N. ve Suriye uyruklu M.A., C.T.T., F.S.A. ve M.A.’nın tutuklanmasına karar verdi. Zanlının annesi A.B. ile diğer 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Osmaniye’de zincirleme kaza! 1’i çocuk 2 ölü, 7 yaralı
Osmaniye’de zincirleme kaza! 1’i çocuk 2 ölü, 7 yaralı
İçeriği Görüntüle

Tutuklanan şüpheliler hakkında, “terör amaçlı kamu görevlisini kasten öldürme, silahlı terör örgütüne üye olma ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” gibi ağır suçlamalar yöneltildi.

Kaynak: İHA