İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, partisinin Başkanlık Divanı toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, temel gündem maddelerinin şehitler ve terörle mücadele olduğunu vurguladı.

Zorlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirilen görüşmeyi, terörle mücadelede milli birlik açısından önemli bir adım olarak değerlendirdi. Bu süreçte siyasi istismar yapılmaması gerektiğini vurgulayan Zorlu, ülkenin iç ve dış güvenliği için Irak ile Suriye'nin kuzeyindeki sınır hatlarının korunmasının ve terör yuvalarının ortadan kaldırılmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

Irak'ın kuzeyindeki operasyonlara desteklerini dile getiren Zorlu, Suriye'nin kuzeyinden gelen stratejik tehdide dikkat çekti. Suriye'nin kuzeyinde oluşabilecek bir terör devletçiğinin önlenmesi amacıyla, gerekiyorsa Şam ile görüşmelerin başlatılması gerektiğini ifade etti.

BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi

Zorlu, PKK terör örgütüyle mücadelenin sadece içsel değil, uluslararası bir boyutu olduğunu vurgulayarak, terör örgütlerinin dış destekle mücadele edildiğini belirtti. Bu bağlamda İsveç'in NATO üyeliğini değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Bilecik'teki belediye başkanlığı seçimi sonucunda partisinin yeni bir yolculuğa çıktığını ve bu konudaki kararlılıklarının devam edeceğini söyledi.