Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kabine toplantısından sonra yapmış olduğu açıklamada, asgari ücret zammı için "Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz." Bu açıklama, yılbaşında asgari ücrete yapılacak zam beklentilerini değiştirdi.

İşte yeni asgari ücret zam beklentisi

Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, yıl sonu itibariyle enflasyon beklentisi yüzde 67.23 olarak açıklandı. 

İşte yeni asgari ücret zam beklentisi

Merkez Bankası'nın beklentisi yüzde 65 düzeyinde. Uzmanlar, tek sefer zam yapılacaksa asgari ücret zammına enflasyon farkının eklenmesi gerektiğini söyledi.

İşte yeni asgari ücret zam beklentisi

2024 yılına dair enflasyon beklentilerine göre, enflasyon Mayıs ayına kadar yükselmesi ve ardından hızlı düşüşe geçmesi bekleniyor. 

İşte yeni asgari ücret zam beklentisi

Mayıs ayı için beklenen enflasyon yüzde 70 seviyesinde. Uzmanlar, 6 aylık enflasyon beklentisinin yüzde 38 olduğunu ve tek seferlik olan bir zam yapılacaksa bunun yüzde 38'e ek olarak gelecek yılın ilk 6 ayı enflasyonuna yönelik artış oranını içermesi gerektiğini söyledi.

Uzmanlar, tek seferlik bir zam için en erken tarih 2025 yılı olduğunu iddia ederken, aynı zamanda asgari ücret zam oranlarına dair çeşitli beklentileri dile getirdiler.

Asgari ücrete yüzde 35 zam: 15,392 TL

Asgari ücrete yüzde 50 zam: 17,103 TL

Altın fiyatları zirveye tırmanıyor: Gram ve çeyrek altında son durum Altın fiyatları zirveye tırmanıyor: Gram ve çeyrek altında son durum

Asgari ücrete yapılacak olan yüzde 45 zam: 16,532 TL (Uzmanların en olası tahmini)

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57