Son Dakika: Türkiye, İsrail ile Bütün Ticari İlişkileri Durdurdu! Son Dakika: Türkiye, İsrail ile Bütün Ticari İlişkileri Durdurdu!

Emekli ve memura ek zam kesinleşti. Seçim sonrası Meclis'in açılmasıyla ilk atılacak adımlar arasında emekli ve memur maaşları için yapılacak düzenlemeler bulunuyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan 700 bini aşkın kamu işçisini ve 3 milyonun üzerindeki aileyi sevindiren müjdeyi verdi. Kamu işçisi zammı yüzde 45 oldu. Erdoğan bir müjde de emekli ve memura verdi. Başkan Erdoğan, 'en düşük memur maaşı 22 bin TL'yi bulacak'. dedi. Yeni dönemde emekli ve memur maaşları refah payı ile belirlenecek. Burada yeni maaşlar belirlenirken kamu işçisi zammı da kıstas alınacak. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı ve memur maaş zamları için yapılacak artışlar refah payı hariç 6 aylık enflasyon rakamları sonrası netleşecek.

zam-1

Refah payı hariç emekli ve memur Temmuz zammı, TÜİK'in açıklayacağı 6 aylık enflasyon rakamları ile belirlenecek. Bu rakamlara refah payı eklenecek. Emekli ve memura ek zam geliyor. Burada emekliye zam düzenlemesinin kademeli zam oranları ile yapılması masada bulunuyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, emekli ve memurlara mesaj göndererek, "Kimse enflasyona ezdirilmeyecek" parolasıyla gerekli yerlere talimatları verdiğini bildirdi. Peki emekli ve memur maaşları ne kadar olacak?

Ekran Resmi 2023-05-11 14.05.51

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI YÜZDE 85 ARTACAK!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "En düşük memur maaşını 22.000 TL seviyesine yükseltiyoruz. Maaşlardaki bu artışları otomatik olarak memur emeklilerimize de yansıtıyoruz. Milletimize hayırlı olsun." dedi.

Böylece en düşük memur maaşı 11848 TL'den yüzde 85'i aşan zamla 22 bin TL düzeyine yükselecek.