Türkiye'nin Azerbaycan'a Güçlü Desteği Devam Ediyor: Tezkeresi 1 Yıl Uzatıldı! Türkiye'nin Azerbaycan'a Güçlü Desteği Devam Ediyor: Tezkeresi 1 Yıl Uzatıldı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı ortak bir deklarasyonla tepki gösterdi. Bu deklarasyonda, uluslararası toplumun harekete geçmesi ve insani yardımların kesintisiz şekilde bölgeye ulaştırılmasını talep ediliyor.

İTO'dan Sert Tepki

İTO Meclisi'nin deklarasyonunda, "İsrail ordusunun Filistin topraklarında, özellikle Mescid-i Aksa, Gazze el-Ehli Baptis Hastanesi, okullar ve diğer sivil alanlara yönelik saldırılarını şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

İnsanlık Vicdanı Yaralandı

Deklarasyonda ayrıca, "Masum çocukların ve sivillerin öldürülmesi kabul edilemez. İsrail'in bir hastaneyi bombalamasıyla yüzlerce Filistinli'nin hayatını kaybetmesi, tüm insanlığın vicdanını derinden sarsmıştır" denildi.

Dayanışma ve Destek Çağrısı

İstanbul Ticaret Odası'nın vurguladığı en önemli mesajlardan biri dayanışma ve destek çağrısı oldu. "Gazze’de Filistinliler ile birlikte insanlığın da ölmemesi için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyoruz. Gazze halkı ve Filistin ile tam dayanışma içerisindeyiz. Bu vahşi saldırıları kalbimizle kınıyoruz" şeklinde belirtildi.