Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın dikkatini çeken Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katılmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentine geldi. Bu önemli ziyaret, hem Türkiye'nin iklim politikaları hem de küresel çapta atılacak adımlar açısından büyük önem taşıyor. Cumhurbaşkanı'nı Dubai Uluslararası Havalimanı'nda BAE'nin üst düzey yetkilileri karşıladı.

Karşılama ve İlk Gün

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Mansur bin Zayid Al Nahyan, Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer ve Dubai Başkonsolosu Onur Şaylan tarafından sıcak bir şekilde karşılandı.

Son Anket Verileri Açıklandı Son Anket Verileri Açıklandı

Zirve ve Beklenen Etkiler

 Cumhurbaşkanı'nın, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı (COP28) kapsamında düzenlenecek zirvede, iklim değişikliğiyle mücadelede Türkiye'nin rolü ve katkılarına dair önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

İkili Görüşmeler ve Diplomasi

 Erdoğan'ın ziyareti sırasında, bazı ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarıyla yapacağı ikili görüşmeler, bölgesel ve küresel konularda yeni iş birlikleri ve anlaşmaların yolunu açabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Başdanışman Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik ediyor.