Trabzon'da hamsinin kilosu, havaların ısınmasıyla birlikte fırladı. Sezon başında nadir görülen palamut da tezgâhlarda yerini alırken, balıkçı esnafı duruma dair açıklamalarda bulundu.

Günlük Fiyat Değişiklikleri

Balıkçı esnafından Emin Avcı, "Hamsinin fiyatı düne göre biraz arttı. Dün kilosu 50 TL idi bugün 70-80 TL civarı. Fiyatlar her gün değişiyor; çok gelince fiyat düşüyor, az gelince artıyor. Havalar sıcak olduğu için satışlar istediğimiz gibi değil, soğuyunca satışlar artıyor" ifadelerini kullandı.

Altında dalgalı seyir devam ediyor! İşte 4 Mayıs Çeyrek Altın ve Gram Altın fiyatları Altında dalgalı seyir devam ediyor! İşte 4 Mayıs Çeyrek Altın ve Gram Altın fiyatları

Hava Durumu Etkisi

Cem Yazıcı ise hamsinin fiyat artışına dikkat çekti: "Hamsinin fiyatı arttı, kilosu 60-75 TL arasında. İki üç gün önce 50 TL’ye sattığımız hamsi şimdi 60-75 TL’ye kadar çıktı. Sıcak havaların etkisiyle çeşit daha fazla. Havalar soğuk olsa satışlarımız artar."

Hamsi ve Diğer Balık Çeşitleri

Ahmet Çoğalmış, "Hamsinin inişli çıkışlı serüveni sürüyor. İri hamsiler dün 70 TL idi, bugün 80 TL. Palamut yavaşça kendini göstermeye başladı. En çok tercih edilenler hamsi, istavrit, mezgit ve palamut" dedi.