Kusurlu sürücülere 113 bin lira ceza Kusurlu sürücülere 113 bin lira ceza

Öğrenci yoğunluğunun fazla olduğu Eskişehir'de, emlakçılar, şehir dışından gelerek tanımadığı kişilerle aynı evi paylaşan öğrencilere kritik uyarılarda bulundu. Kira kontratında ismi bulunmayan bir ev arkadaşının oluşturabileceği risklere dikkat çekildi.

Öğrenci Kenti Eskişehir'de Yoğun Göç

Eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Eskişehir'e üç üniversiteye kayıt yaptıran yaklaşık 160 bin öğrenci gelmeye başladı. Öğrenciler arasında yurt ve apartlarda kalanlar olduğu gibi ev tutanlar da bulunmakta. Ancak artan kira maliyetleri nedeniyle birçok öğrenci ev arkadaşıyla birlikte yaşamayı tercih ediyor.

"Tavsiye Etmiyoruz"

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, yasal olmayan bu duruma dikkat çekti ve kira kontratlarına ismi eklenmeyen kişilerin sorun oluşturabileceğini belirtti. Öğrencilerin bu tür bir durumu tercih etmelerinin ana nedeni ise yüksek kira maliyetleri.

Evdeki Sorumluluk Kimde?

Başkan Çelik, kontratta ismi yazmayan fakat evde yaşayan kişilerin olası olumsuz durumlarda sorumluluk taşımadığına dikkat çekti. Kira kontratında ismi bulunan kişinin herhangi bir sorunla karşılaştığında tek sorumlu olacağını ifade etti. Ayrıca, tanımadıkları kişilerle aynı evde yaşamanın olası risklerini vurgulayarak, öğrencilere bu tür durumlardan kaçınmalarını önerdi.