Lübnan'ın güneyinde, İsrail'in SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) saldırısı sonucu meydana gelen olayda, bir araca düzenlenen saldırıda 2 Hizbullah üyesinin öldüğü, 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail'in SİHA Saldırısı, Lübnan'da 2 Hizbullah Üyesinin Ölümüne Yol Açtı

Lübnan basınına göre, öğleden sonra Kafra'daki Lübnan askeri kontrol noktası yakınında meydana gelen olayda, İsrail tarafından düzenlenen SİHA saldırısında bir araç tahrip olurken, diğer bir araç ise alev aldı. Saldırının Lübnan-İsrail sınırından yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta gerçekleştiği belirtildi.

ABD'de üniversiteler Filistin için ayakta: İsrail'e tepkiler ülke geneline yayılıyor ABD'de üniversiteler Filistin için ayakta: İsrail'e tepkiler ülke geneline yayılıyor

İsrail basını ise güvenlik kaynaklarına dayanarak yaptığı açıklamada, saldırının Bint Jbeil bölgesinde bir araca yönelik olduğunu ve Hizbullah üyesi 2 kişinin öldüğünü belirtti. Haberlerde, saldırıdan üst düzey bir Hizbullah üyesinin kaçmayı başardığı ancak iki yardımcısının yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Saldırının ardından bölgeye hemen ambulans ve güvenlik güçleri sevk edildi. Yaralılar, çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, bölgedeki askeri birimler teyakkuz halinde bulunuyor.

Lübnan yetkilileri, bu tür saldırıların bölgedeki istikrarı tehdit ettiğini belirterek uluslararası toplumdan bu tarz saldırılara karşı kınama ve müdahale çağrısında bulundu. İsrail ise, güvenlik endişelerini gerekçe göstererek Lübnan'a yönelik saldırılarına devam ediyor.

Bu olay, bölgedeki gerilimin artmasına ve taraflar arasındaki gerginliğin tırmanmasına neden olabilir. Uluslararası toplum, tarafları şiddetten kaçınmaya ve diyalog yoluyla sorunları çözmeye çağırıyor.

Editör: İHSAN KURAN