Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalar, İsrail ve Filistin arasındaki gerilimi yeni bir boyuta taşıyor.

gazze 02 (2)

Daha önce bir çok açıklamasının yalan olduğu ortaya çıkan İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde gerçekleşen çatışmalarda 17 askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu gelişme, bölgedeki durumun vahametini ve giderek artan insan kayıplarını gözler önüne seriyor.

israil askeri katil (4)

Gazze Şeridi'ndeki Durumun Detayları

İsrail ve Hamas Arasındaki Çatışmaların Bilançosu

Katil İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde yürüttüğü operasyonlar sırasında çıkan çatışmalarda 17 askerinin ölümünü duyurdu. Ordunun verdiği bilgilere göre, bu ölümler, 31 Ekim'den itibaren Gazze Şeridi'ndeki kara harekatında yaşanan çatışmaların bir sonucu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sonucu olarak Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından düzenlenen kapsamlı saldırılar, bölgedeki durumu daha da karmaşık hale getiriyor.

israil askeri katil (2)

İsrail ve Gazze'den Kayıp ve Yaralı Sayıları

Daha önce kamuoyunu yanıltıcı birçok yalan haber yayan İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker olmak üzere 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını bildirdi. Ayrıca, İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de Kassam Tugayları'nın elinde 240 İsrailli esir olduğunu kaydetti. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail saldırılarında 3 bin 648'si çocuk, 2 bin 290'ı kadın olmak üzere toplamda 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 22 bin 219 kişinin yaralandığını açıkladı.

israil askeri katil (1)

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları

İsrail ordusu, 26 Ekim’de Gazze'ye karadan sınırlı operasyonlar düzenleyerek hava saldırılarını yoğunlaştırdı. Bu operasyonlar, bölgedeki sivil halk üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor. İsrail, Gazze'de binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu sağlık merkezlerine de saldırılar düzenledi ve en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini hedef aldı.

israil katil netanyahu (6)

İsrail-Hizbullah Çatışmaları

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Bu son gelişmeler, İsrail ve Filistin arasındaki uzun süredir devam eden çatışmanın yeni bir aşamasını temsil ediyor. Bölgedeki istikrarsızlık, uluslararası toplum için endişe verici bir durum oluşturuyor ve kalıcı bir çözüm bulunmasının zorunluluğunu bir kez daha gündeme getiriyor.

gazze 02 (1)

gazze bomba filistin

katil israil mazlum gazze filistin (1)

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Helikopteri Zorunlu İniş Yaptı: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Helikopteri Zorunlu İniş Yaptı: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor!

katil israil mazlum gazze filistin (7)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR