İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da sivil halka açtı. Ateşin ardından, Filistin Sağlık Bakanlığı bölgedeki can kaybının 6'ya yükseldiğini duyurdu. Olayların detayları ve uluslararası arenada yankıları haberimizde.

Yüksek Gerilim: Batı Şeria'da Can Kaybı Artıyor

Ramallah merkezli Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada, Ramallah, Eriha, Kalkilya ve El Halil kentlerinde 6 Filistinlinin, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. Aralarında 13 yaşındaki Ahmed Abdunnasır er-Rabi ve 18 yaşındaki Basim Hamis'in de bulunduğu kaydedildi.

Yaralı Sayısı: 92 Kişiye Müdahale

Filistin Kızılayı, yaşanan olaylar neticesinde Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da 92 yaralıya müdahalede bulunduklarını açıkladı. İsrail ordusunun ise Filistinlilere karşı gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası kullandığı aktarıldı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Helikopteri Zorunlu İniş Yaptı: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Helikopteri Zorunlu İniş Yaptı: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor!

filistin (6)

Hamas ve İsrail Arasındaki Tansiyon

Hamas'ın silahlı kanadı İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" operasyonu başlattı. İsrail ordusu ise abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını duyurdu ve Gazze saldırıları sonrası savaş durumu ilan etti.

filistin (1)-1

Dünya Gündeminde İsrail-Filistin Gelişmeleri

İsrail ve Filistin arasında yaşanan bu son olaylar, uluslararası arenada büyük tepkilere sebep oldu. Birçok ülke ve uluslararası kuruluş, taraflara itidal çağrısında bulundu.

Yaşanan bu olayların ardından bölgede barışın ve istikrarın tekrar nasıl sağlanabileceği soruları gündemin en üst sırasına oturdu. Hem Filistinli hem de İsrail vatandaşları arasında yaşanan bu trajik olayların ardından, uluslararası toplumun bölgeye olan yaklaşımı ve tepkisi merak konusu oldu.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR