İsrail hapishanelerindeki en yaşlı Filistinli mahkum olan 83 yaşındaki Fouad Al-Shobaki, 17 yıllık hapis cezasının tamamlanmasının ardından serbest kaldı.

İsrail hapishanelerindeki 4 bin 500’den fazla Filistinli arasında en yaşlı mahkum olan 83 yaşındaki Fouad Al-Shobaki, 17 yıllık hapis cezasının tamamlanmasının ardından serbest kaldı. Özgürlüğüne kavuşmasının ardından Filistin’in eski Devlet Başkanı Yaser Arafat’ın mezarını ziyaret eden Al-Shobaki, zorla alınanların ancak zorla geri alınabileceğini belirterek, Filistin halkı zafer kazanana ve Filistin kurtuluşa erene kadar mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

Helikopterler havada çarpıştı: 10 ölü Helikopterler havada çarpıştı: 10 ölü

İsrail ordusu, 2002’de Filistinlilere askeri mühimmat taşıdığı iddiasıyla Kızıldeniz’de "Karine A" isimli gemiye düzenlediği “Nuh’un Gemisi Operasyonu”nda Al-Shobaki’yi silahların kaçırılmasından sorumlu tuttu. 2002’de Filistin yönetimi tarafından tutuklanan Al-Shobaki, Eriha Hapishanesi’ne gönderildi. 14 Mart 2006’da hapishaneye baskın düzenleyen İsrail güçleri, Al-Shobaki ve bazı mahkumları kaçırarak tutukladı. İsrail askeri mahkemesi tarafından Filistin topraklarına silah kaçakçılığı yapmaya teşebbüs etmekten 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Al-Shobaki’nin cezası daha sora 17 yıla düşürüldü.

Kaynak: iha