McDonald's, İsrail'e verdiği destek nedeniyle dünya genelinde başlatılan boykotlar ve protestolarla karşı karşıya kaldı. Şirketin Üst Yöneticisi Chris Kempczinski, şirketin bu durumdan anlamlı ölçüde etkilendiğini ve boykotun cesaret kırıcı olduğunu ifade etti. İsrail'e destek veren uluslararası firmalar arasında yer alan McDonald's, tepkilerin odağında bulunuyor.

McDonald's Boykotun Etkisini Kabul Ediyor

Chris Kempczinski, LinkedIn hesabından yaptığı paylaşımda, Orta Doğu'da ve diğer pek çok pazarda, Gazze'deki savaşla ilgili yanlış bilgilendirmelerden dolayı McDonald's gibi markaların etkilendiğini belirtti.

“Şirketin, İslam ülkeleri dahil olmak üzere faaliyet gösterdiği her yerde istihdam sağladığını” savunarak boykotun temelsiz olduğunu iddia etti.

Uluslararası Firmaların Boykotu ve Protestolar

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına destek niteliğinde açıklamalar yapmış ve yardımlar gönderen uluslararası firmalar, dünya çapında boykot ve protestolara maruz kalıyor. McDonald's, Starbucks ve Zara gibi popüler markalar, İsrail'e verdiği destekten dolayı Filistin yanlısı gösteriler ve tepkilerle karşılaşıyor. Özellikle McDonald's İsrail'in İsrail askerlerine bedava yemek dağıtma kararı, büyük bir tepki çekmiş durumda.

Helikopterler havada çarpıştı: 10 ölü Helikopterler havada çarpıştı: 10 ölü

McDonald’s Türkiye'den İnsani Yardım Açıklaması

Dünyanın farklı ülkelerindeki McDonald's şirketleri, İsrail askerlerine dağıtılan bedava yemeğin, McDonald's İsrail'in tasarrufunda olduğunu açıklarken, McDonald’s Türkiye ise, “Başta kadınlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere savaş mağduru olan Gazze halkına 1 milyon dolarlık insani yardım desteğini sunacağını” duyurdu. 

Editör: Umut Gökdaş