Isparta'nın Sütçüler ilçesindeki Yazılı Kanyon'da mahsur kalan 10 İHH gönüllüsünü kurtarmak amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. Isparta Valiliğinin açıklamasına göre 11 ilden gelen arama kurtarma ekiplerinin katıldığı operasyonda 204 personel, 54 araç, 8 drone ve 1 helikopter görev yapıyor. Saat 17.00 itibarıyla AFAD ekipleri ile mahsur kalan kişiler arasında temas sağlandı.

Bölgede yürütülen çalışmalar kapsamında Kara Havacılık Komutanlığına bağlı helikopterle keşif uçuşları gerçekleştirildi. Ardından bir kurtarma ekibi, helikopter yardımıyla mahsur kalan gönüllülerin yakınına ulaştırıldı.

Isparta'da 10 İhh Gönüllüsü Kanyonda Mahsur Kaldı! 204 Personelle Kurtarma Çalışmasıaw813792 02

Isparta Valiliğinden kurtarma çalışmalarına ilişkin açıklama

Isparta Valiliği, Yazılı Kanyon'daki kurtarma operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada, mahsur kalan 10 kişinin güvenli şekilde bölgeden çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Valilik açıklamasında, gün içerisinde helikopterle gerçekleştirilen keşif faaliyetlerinin tamamlandığı ve bir kurtarma ekibinin mahsur kalan kişilerin bulunduğu bölgenin yakınına intikal ettirildiği belirtildi.

Saat 17.00 itibarıyla kanyon içerisindeki AFAD ekipleri ile mahsur kalan kişiler arasında temas kurulduğu aktarıldı.

Açıklamada, ekiplerin dağcılık yöntemlerini kullanarak mahsur kalan kişilerle buluşmasının ve ardından patika yoluna ulaşmasının planlandığı ifade edildi.

Isparta'da 10 İhh Gönüllüsü Kanyonda Mahsur Kaldı! 204 Personelle Kurtarma Çalışmasıaw813792 03

Kurtarma çalışmalarına 11 ilden ekipler katılıyor

Yazılı Kanyon'da devam eden operasyona Isparta dahil 11 ilden arama kurtarma ekipleri katılıyor.

Valiliğin paylaştığı bilgilere göre çalışmalarda AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Isparta Belediyesi Arama Kurtarma (ISAK), sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ve destek ekipleri, 112 Acil Sağlık ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görev alıyor.

Operasyonda toplam 204 personel, 54 araç, 8 drone ve 1 helikopter kullanılıyor. Ekiplerin, mahsur kalan kişileri güvenli şekilde bulundukları bölgeden çıkarmak için koordineli çalışmalar yürüttüğü bildirildi.

Kanyona giren 14 kişilik ekibin daha önce uyarıldığı iddia edildi

Kurtarma çalışmaları devam ederken kanyon faaliyeti için bölgeye gelen 14 kişilik ekibin, yerel bir vatandaş tarafından tehlikelere karşı uyarıldığı öne sürüldü.

Yeşildere köyünde yaşayan Hamza Akalın, ekibi önceki gün saat 11.00 sıralarında gördüğünü ve bölgenin riskli olduğunu kendilerine söylediğini anlattı.

Akalın, ekibin araçlarını farklı noktalara bıraktıktan sonra kanyon faaliyeti için hazırlık yaptığını belirtti.

Bölgeyi iyi bildiğini ifade eden Akalın, ziyaretçilere kaygan ve yumuşak zemin nedeniyle dikkatli olmaları gerektiğini söylediğini aktardı.

Isparta'da 10 İhh Gönüllüsü Kanyonda Mahsur Kaldı! 204 Personelle Kurtarma Çalışmasıaw813792 01

“Buraların tehlikeli olduğunu söyledim”

Hamza Akalın, karşılaştığı 14 kişilik ekibi uyardığını ancak grubun yoluna devam ettiğini öne sürdü.

Akalın, yaşananları şu sözlerle anlattı:

"Önce arabanın birini yukarı, birini aşağı çektiler. Soyundular, giyinip hazırlandılar. Biz buraları bildiğimiz için bayağı tehlikeli yerler olduğu konusunda uyardım. 'Burası aslında gidilmemesi gereken yerler, buralar kaygan ve yumuşak zemin, dikkat edin' dedim. 'Tamam' deyip yollarına devam ettiler."

Akalın'ın açıklaması, kanyon faaliyeti öncesinde yapılan uyarılara ilişkin kişisel anlatımına dayanıyor.

Mahsur kalan 10 kişinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor

Isparta Valiliği, Yazılı Kanyon'da mahsur kalan kişilerin sağlıklı şekilde kurtarılması için profesyonel ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Helikopter desteğiyle bölgeye ulaştırılan kurtarma ekibinin, kanyon içerisindeki AFAD personeliyle koordineli şekilde hareket ettiği belirtildi.

Son açıklamaya göre ekiplerle mahsur kalan kişiler arasında temas sağlandı. Kurtarma operasyonunun tamamlandığına ilişkin henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Kaynak: İHA