Finansal analist İslam Memiş, piyasalar üzerinde etkili olacak önemli gelişmeleri ve yıl sonuna yönelik tahminlerini paylaştı. Merkez Bankası'nın faiz kararının yanı sıra altın, Euro ve dolar için yıl sonu ve yeni yıl beklentilerini içeren değerlendirmeleri büyük ilgi çekti. 

Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu hafta yapacağı faiz kararının piyasalar üzerinde büyük etkisi olacağını belirtti. Beklenen 250 baz puanlık faiz artışının ardından, faiz oranlarının bir süre daha yüksek kalabileceğini ifade etti.

Döviz ve Borsa Beklentileri

BIST 100 için 7.800-8.200 puan aralığını takip edeceğini, 2024'ün ilk çeyreğinde 9 bin puan hedefinde olduğunu söyledi. Dolar/TL kuru için ise 30-33 lira aralığında kalacağını tahmin ediyor.

Merkez'in rezervleri azalışta! Merkez'in rezervleri azalışta!

Altın ve Gümüş Tahminleri

Ons altın ve gümüş fiyatları için önemli tahminlerde bulunan Memiş, ons altın için 2024 hedefinin 2 bin 350 dolar olduğunu belirtti. Gümüş için ise 2024'de 30 dolar seviyesinin üzerini beklediğini ifade etti.

Bitcoin ve Kripto Para Piyasası

Bitcoin için 38-43 bin dolar aralığını takip edeceğini ve 2024 yılında pozitif seyir beklentisinde olduğunu belirtti, ancak düşüşlerin henüz bitmediğini de ekledi.

Editör: Umut Gökdaş