Tarih 24 Ekim 2005. Kış sezonu öncesinde çalışmalarını hızlandıran İngaz ve Hikaş firmalarının alt yapı kazıları nedeniyle açılan çukurların hemen kapatılmaması nedeniyle vatandaşların şikayetleri sürmektedir.

İnegöl’de Bugün Kimler Vefat Etti | 06 Mayıs 2024 İnegöl’de Bugün Kimler Vefat Etti | 06 Mayıs 2024

İşte Arşivden haberimizin tamamı:

İnegöl’de Vatandaşlar Kendi Elleriyle Çözüm Üretiyor: Belediye ve Firmalara Sitem!

 İnegöl'deki alt yapı çalışmaları sonucu kaplanmayan çukurlar nedeniyle vatandaşlar kendi çözümünü mü buldu? Esnaf ve sakinler ne diyor?

İnegöl'ün alt yapı çalışmaları, sadece belediyenin ve özel firmaların işi değilmiş! Yaz döneminde başlayan ve kış mevsimine kadar süren alt yapı kazıları, kapatılmayan çukurlarıyla esnafı ve vatandaşları zor durumda bıraktı. Fakat İnegöllü vatandaşlar, kendileri de sorunun bir parçası olabileceğini düşünerek harekete geçti.

altyapi inegol (1)

Çukurların Asfaltla Kaplanmamasına Tepki Büyüyor

Vatandaşlar Kendi Çözümünü Üretiyor

Kış sezonu öncesinde çalışmalarını hızlandıran İngaz ve Hikaş firmalarının alt yapı kazıları, bazı sokakları adeta çamur deryasına döndürdü. Bu durumu kabullenemeyen bazı esnaflar ve vatandaşlar, eline kürek alarak çukurları kapattı. İşyerlerinin ve evlerinin önlerinin bu şekilde olmasını istemeyen İnegöllüler, bu konudaki rahatsızlıklarını da dile getirdi.

Belediyeye ve Firmalara Tepki

“Yapılan çalışmalar güzel, bu tür çalışmaların daha iyi bir İnegöl için yapıldığını biliyoruz, ama ne yazık ki iyi planlama yapıldığını söyleyemeyiz. Kazılan bölgelerin hemen asfaltlanması gerekiyor. Açılan çukurların ardından sokağımız çamur deryasına dönüyor, iş yerlerimiz ve binalarımız çamur içinde. Vatandaşlarımızın bunu bir çok kez dile getirmesine rağmen, asfaltlamalar yerinde ve zamanında olmuyor. Artık bu işe bir çözüm getirilmesi gerekiyor. Belediye Başkanımız İngaz ve Hikaş firmaları ile ortaklaşa çalışma yürüttüğünden söz etmişti, ancak bunun böyle olmadığı malum, öyle olsaydı kazılan bölgeler şimdi hala aynı durumda bulunmazdı”

İnegöl Belediyesi, vatandaşlardan sabır göstermelerini istese de, özellikle esnafların bu tür sıkıntılara daha fazla maruz kalmak istememesi ve kendi çözüm yollarını araması dikkat çekiyor.

Tarih 24 Ekim 2005. Demek ki yılalr geçse de alt yapı çalışmaları söz konusu olduğunda vatandaş aynı sorunları yaşamaya devam ediyor.

altyapi inegol (3)

Editör: Haber Merkezi