Irak Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Irak'taki mevzilere yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sebebiyle Amerika'nın Bağdat Büyükelçiliği'nde bulunmayan büyükelçi yerine maslahatgüzarın çağrılarak kendisine nota verileceğini duyurdu. Bu adım, iki ülke arasındaki gerilimin arttığının bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

ABD'nin Açıklaması ve Hava Saldırıları

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), üslerine yapılan saldırılara yanıt olarak, İran Devrim Muhafızları Ordusu ve ona bağlı milis grupların Irak ve Suriye'deki hedeflerine yönelik hava saldırıları düzenlediğini açıkladı. Saldırılarda en az 85 hedefin vurulduğu belirtildi.

Irak'tan ABD'ye Tepkiler

"Amerikan yönetimi, Kaim Akkaşat (Enbar) bölgesindeki güvenlik güçlerimize düşmanca bir saldırı düzenledi. Bu saldırı 16 kişinin şehit olmasına ve 25 kişinin de yaralanmasına neden oldu." - Irak Hükümet Sözcüsü Basim Avvadi

ABD'de üniversiteler Filistin için ayakta: İsrail'e tepkiler ülke geneline yayılıyor ABD'de üniversiteler Filistin için ayakta: İsrail'e tepkiler ülke geneline yayılıyor

Avvadi, ABD'nin gerçekleştirdiği saldırının bölgedeki yerleşim yerleri ve kamu mallarında maddi hasara yol açtığını ve ABD'nin saldırılar hakkında Irak hükümetine bilgi verdiği iddialarının asılsız olduğunu ifade etti.

Editör: Fırat Çelik