TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen ve çalışma hayatına yönelik önemli düzenlemeleri içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunla birlikte, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla yüzde 49,25 oranında artış sağlandı ve en düşük emekli aylığı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi.

Yapılan Düzenlemeler ve Etkileri

Emekli Maaşı Zammı

"SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak ödeme dönemi itibarıyla maaşları yüzde 49,25 oranında artırıldı." Bu zam ile en düşük emekli aylığı 10 bin liraya çıkarıldı, emekliler için önemli bir maddi rahatlama sağlandı.

İnegöl'den İstanbul'a Gidecek Olanlar Dikkat! O Köprü Ücretleri Zamlandı İnegöl'den İstanbul'a Gidecek Olanlar Dikkat! O Köprü Ücretleri Zamlandı

Kısa Çalışma Ödeneği Düzenlemesi

"Genel salgın" durumu, kısa çalışma ödeneği gerekçelerine eklendi. Sigortalının kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye indirildi. Ayrıca, sigortalının kısa çalışma ödeneğine hak kazanabilmesi için kısa çalışma başlama tarihinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi bulunması ve son 3 yılda en az 450 gün sigortalı çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olması gerekecek.

Editör: Fırat Çelik