Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sahte bir internet sitesi üzerinden otomobil satışı yaparak vatandaşları dolandıran şüphelileri takibe aldı. Bu operasyon, siber suçlarla mücadelede önemli bir başarı olarak kaydedildi.

Şüphelilerin Yakalanma Süreci

Yürütülen soruşturma kapsamında, şüphelilerin kurduğu sahte otomobil satış sitesi incelendi. Site üzerinden araç almak isteyen kişilere yönlendirme yapılarak kaparo alındığı tespit edildi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda, şüpheliler 17 Ocak'ta İstanbul'da yakalandı ve Manisa'ya getirildi.

Torpille bomba düzeneği kuran genç adliyeye sevk edildi Torpille bomba düzeneği kuran genç adliyeye sevk edildi

Genç Gazete Sahte Otomobil Sitesi (1)

Şüpheliler ve Suç Profili

"2 adet paravan şirket ve H.Y. (1999), A.H.B. (2000), H.B. (1999), M.A. (1977), M.A.Ş. (2001) isimli 5 şüpheli şahıs tespit edildi." - Manisa İl Emniyet Müdürlüğü

Operasyon sonucunda, 5 şüphelinin kimlikleri ve dolandırıcılık yöntemleri ortaya çıkarıldı. İki şüphelinin zaten cezaevinde olduğu, diğer üçünün ise İstanbul'da yakalandığı belirtildi.

Genç Gazete Sahte Otomobil Sitesi (3)

Adli Süreç ve Tutuklamalar

19 Ocak'ta adli makamlara sevk edilen şüpheliler, sorgularının ardından tutuklama kararı alındı. Bu süreç, siber dolandırıcılıkla mücadelede etkin bir adli işlem olarak dikkat çekti.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK