Kritik güç ve veri iletim ürünlerinin uzman entegre üreticisi olan Volex, Türkiye merkezli kompleks kablo demetleri üreticisi Murat Ticaret Kablo Sanayi A.Ş.'yi satın almak için anlaşmaya vardığını duyurdu.

Volex, bu satın alma için yaklaşık 178,1 milyon euro ödeyecek.

Volex yaptığı açıklamada, "Bu satın alma, Volex'in organik büyüme stratejisine uygun olarak değer artıran birleşme ve satın alımlarla desteklenen büyümeyi hedefleyen beş yıllık planını gerçekleştirmek için önemli bir adım olup ürün yelpazesini ve müşteri tabanını genişletmekte, üretim ağını genişletmekte ve Grubu daha da çeşitlendirmekte, yeni bir beşinci hedef pazar yaratmaktadır" dedi.

Açıklamada, Murat Ticaret'in 2022 yılı sonunda konsolide gelirinin ve temel düzeltilmiş faaliyet karının (EBITDA) sırasıyla yaklaşık 158 milyon Euro (172 milyon dolar(1)) ve 33 milyon Euro (37 milyon dolar(1)) olarak gerçekleştiği belirtildi. Murat Ticaret'in son üç mali yılda yaklaşık %20 EBITDA marjı elde ettiği de ifade edildi.

Volex, Murat Ticaret için ilk etapta 136,5 milyon euro ödeyecek, 41,6 milyon ire 2 yıl içinde performans koşullarının yerine gelmesine bağlı olarak ödenek

İnegöl'den İstanbul'a Gidecek Olanlar Dikkat! O Köprü Ücretleri Zamlandı İnegöl'den İstanbul'a Gidecek Olanlar Dikkat! O Köprü Ücretleri Zamlandı

REKABET KURULU'NUN AÇIKLAMASI

Murat Ticaret Kablo Sanayi AŞ (3.8.2023)
Karar Sayısı : 23-36/677-232    Karar Tarihi : 3.8.2023    Karar Türü : Birleşme ve Devralma
Murat Ticaret Kablo Sanayi AŞ ve iştirakleri ile Kablo Ucu San. ve Tic. AŞ ile Akü Başı San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin tek kontrolünün Volex Plc tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Editör: Fırat Çelik