MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan müsabaka, bir utanç meselesine dönüşerek sahalarda az rastlanan ve görmek istemeyeceğimiz görüntülere sahne oldu.

Konuyla alakalı İnegölspor ve İnegöl Kafkasspor’dan peş peşe açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda açık bir şekilde yaşanan olay kınandı.

İnegölspor’dan yapılan açıklama şu şekilde oldu:

“MKE Ankaragücü ile Ç. Rizespor arasında oynanan maçın hakemi Halil Umut Meler'e yönelik saldırının kabul edilemez olduğunun altını çiziyor ve şiddetle kınıyoruz.

Her geçen gün kirlenen futbol camiasında artık mızrak çuvala sığmıyor. Kirli eller liglerimizin her kademesinde kendine müttefik bulabiliyor. Bu yaşanan olayların artık son bulması radikal kararların alınması zamanı gelip geçmiştir bile.

Futbolun bir spor dalı olduğunun artık hatırlatılması kirli ellerin kırılması için tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Alınan hiçbir galibiyet yaşanan en ufak acıdan daha kıymetli değildir.”

“SPORDA ŞİDDETİ KINIYORUZ!”

Kafkasspor ise “SPORDA ŞİDDETİ KINIYORUZ!” başlığı ile açıklamada bulundu. İşte o açıklama:

“Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor arasındaki karşılaşmanın sonunda yaşanan olayları büyük bir üzüntü ve endişeyle takip ettik.

Togo Style, NewYork ICFF 2024 Fuarında İnegöl'ü Temsil Ediyor Togo Style, NewYork ICFF 2024 Fuarında İnegöl'ü Temsil Ediyor

Sporun ruhuna ve Türk futboluna zarar veren bu tarz olayların kabul edilemez olduğunu düşünüyor, karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz!”

Editör: Umut Gökdaş