İnegöl Kurşunlu Travertenleri İçin destek kampanyası başlatıldı İnegöl Kurşunlu Travertenleri İçin destek kampanyası başlatıldı

Tarih 08 Şubat 2006. O tarihte İnegöl’ü üst üste etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle bir çok köy yolu kapanır.

En az 26 köydeki yaklaşık bine yakın öğrenci taşıma merkezlerine ve okula gidemez.. Ankara- Bursa Karayolunda ise ulaşım kontrollü olarak sağlanabilir.

Genç Gazete İnegöl'de Yoğun Kar Yağışı Ekipler Teyakkuzda! (12)

  Olukman, Bayramşah, Saadet, Aşağıballık, Tekke, Cemiyet, İhsaniye, Şipali, Halhalca, Karagölet, Çavuşköy, Mesruriye, Bahçekaya, Sungurpaşa, Boğazköy, Yeniyörük, Mezit, Güney Kestane, Osmaniye, Özlüce, Sulhiye, Karakadı, İclaliye, Eskiköy, İnayet ve Çaylıca köylerinde ki yaklaşık bine yakın öğrenci okullarına gidemedikleri için izinli sayılır.

İşte arşivden haberimiz:Tarih 08 Şubat 2006

İnegöl'ü Etkisi Altına Alan Kar Yağışı, Eğitimi Durma Noktasına Getirdi (1)

Eğitime kar engeli

İnegöl'de çetin kış şartlarında, ulaşımda yaşanan aksamalar ve eğitimdeki duraklama, kışın zorluklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Genç Gazete İnegöl'de Yoğun Kar Yağışı Ekipler Teyakkuzda! (2)

Yoğun Kar Yağışının Eğitime Etkisi

Milli Eğitim Müdürlüğü, İnegöl'de başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle 26 köydeki öğrencilerin taşıma merkezlerine ulaşamadığını duyurdu.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk kar yağışına rağmen, şehir merkezi ve beldelerdeki ilköğretim ve orta dereceli okullar ile köylerdeki taşıma merkezlerinde eğitim öğretime devam edildiğini söyledi.

Genç Gazete İnegöl'de Yoğun Kar Yağışı Ekipler Teyakkuzda! (6)

Bu durum, yaklaşık bin öğrencinin evlerinde kalmasına ve eğitimlerine ara verilmesine neden oldu. Kar yağışının şehir merkezi ve beldelerdeki eğitimi etkilememesi, köylerdeki ulaşım sorunlarına rağmen eğitime devam edildiği bilgisi verildi.

İnegöl'ü Etkisi Altına Alan Kar Yağışı, Eğitimi Durma Noktasına Getirdi (4)

Ulaşımda Kritik Durum

Kar yağışının ulaşıma etkileri de göz ardı edilemez. Özellikle Ümitalan, Mezit Boğazı ve Domaniç yolunda ulaşım kontrollü sağlanırken, sürücülere zincir takma zorunluluğu getirildi. Yetkililer, kış koşullarında hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizdi.

Genç Gazete Kar Yağışı, İnegöl'de Mobilya Sektörünü De Vurdu (9)

Köy Yollarında Yoğun Çalışma

Kapanan köy yollarını açma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

33 köy yolunun kapandığı ancak yapılan çalışmalar sonucunda 24 köy yolunun trafiğe açıldığı bilgisi paylaşıldı. Dağ köylerinde kar yağışının devam ettiği ve çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Genç Gazete İnegöl'de Yoğun Kar Yağışı Ekipler Teyakkuzda! (13)

 İnegöl'deki yetkililer ve eğitim müdürlüğü, öğrenciler ve sürücüler için güvenliği sağlamak adına çalışmalarını sürdürüyor.

Arşivden haberi hazırlayan: Ayhan Talha Bayraktar

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK