Tarih 16 Şubat 2005. O tarihte Türkiye Kupası Grup 4. maçında Beşiktaş’a gol atma başarısını gösteren İnegölspor’lu futbolcu Ferdi Aksakal, gazetecilere yaptığı açıklamasında gol atacağını annesi ile birlikte rüyasında gördüğünü söyler.

İşte arşivden haberimiz: 16 Şubat 2006

Genç Gazete Ferdi Aksakal Beşiktaş (1)

Altın Nesil Okulları Türkiye Finalinde! Altın Nesil Okulları Türkiye Finalinde!

Gol atacağını rüyasında görmüş

Fortis Türkiye Kupası'nın dördüncü grup maçında İnegölspor forması giyen Ferdi Aksakal, futbol kariyerinin en parlak anlarından birini yaşadı. Beşiktaş’a karşı attığı golle takımına değerli bir puan kazandıran Aksakal, bu golü rüyasında gördüğünü annesi ile paylaştığını belirtti. 26 yaşındaki oyuncu, kariyerine Darıca Gençlerbirliği’nde başlamış ve ardından İnegölspor'a transfer olmuştur.

Genç Gazete Ferdi Aksakal Beşiktaş (3)

Ferdi'nin Futbol Yolculuğu ve İnegölspor'a Gelişi

Ara Transfer Döneminde Yeni Bir Başlangıç

Darıca Gençlerbirliği’nden kadro dışı kaldıktan sonra İnegölspor'a katılan Ferdi Aksakal, teknik direktör Nafi Bilaloğlu'nun ısrarı üzerine bordo beyazlı kulübe transfer olmuş. Aksakal, "Süper Lig takımlarından birinde oynamak ve İnegölspor'da büyük hedefler koymak için buradayım." dedi.

Teknik Direktör Nafi Bilaloğlu’nun ısrarı üzerine bordo beyazlı kulübe geldiğini anlatan başarılı oyuncu, “Benim hedeflerim var, öncelikli olarak Süper Lig takımlarından birinde oynamak, İnegölspor’da büyük hedefler koyduğu için bu kulübe geldim. Çünkü İnegölspor’dan yetişmiş bir çok sporcu halen süper lig takımlarında top koşturuyor”

Genç Gazete Ferdi Aksakal Beşiktaş (4)

Takım İçi Uyum ve Hedefler

İnegölspor'da harika bir takım ruhu olduğunu vurgulayan Aksakal, "Her zaman bana destek oldular ve Beşiktaş maçı öncesinde de bana olan güvenlerini yinelediler." ifadelerini kullandı.

     İnegölspor’da teknik heyetin kendisinden çok şeyler beklediğini dile getiren oyuncu, “ İnegölspor’da inanılmaz bir hava var. Takım arkadaşlarımız, hocalarımız ve yönetim arasında ki uyum örnek gösterilecek şekilde. Her zaman bana destek oldular, Beşiktaş maçından öncede bana olan güvenlerini yinelediler”

"Maçtan 3 gün önce annem Beşiktaş maçını rüyasında görmüş, benim 1 gol attığımı ve maçı 1-0 kazandığımızı söyledi. Ertesi gün aynı rüyayı ben gördüm." - Ferdi Aksakal

     Beşiktaş maçını annesi Lütfiye Aksakal ile rüyasında gördüğünü anlatan başarılı forvet oyuncusu “Maçtan 3 gün önce annem Beşiktaş maçını rüyasında görmüş bana anlattı, benim 1 gol attığımı ve maçı 1-0 kazandığımızı söyledi. Ertesi günde aynı rüyayı ben gördüm ve takım arkadaşım Şenol’a anlattım. Maç günü geldiğinde attığım golün sonrası ilk aklıma gelen şey ise rüyam oldu. O an tribünde maçı izleyen annemi aradım ama göremedim”

     Beşiktaş maçını nişanlısının da izlediğini belirten genç yetenek, “Maçı izlemeye gelen nişanlım bana bugünde vereceğin en güzel hediye atacağın gol olur demişti. Her halde 14 Şubat’ta en iyi hediyeyi veren kişi ben olmuşumdur”

Genç Gazete Ferdi Aksakal Beşiktaş (2)

Unutulmaz Anlar ve Gelecek Planları

Beşiktaş maçında attığı golü sevgililer gününde nişanlısına armağan eden Aksakal, "En iyi hediye golüm oldu." şeklinde konuştu. İnegölspor ile büyük başarılara imza atmayı hedefleyen genç yetenek, Lig A'ya yükselme hedeflerine odaklanmış durumda.

Ferdi Aksakal'ın futbol kariyeri, amatör liglerde attığı gollerle başlamış ve profesyonel futbola adım atmasıyla devam etmiştir. İnegölspor'a transferi, onun için yeni bir başlangıç olmuş ve Beşiktaş’a attığı gol, futbol hayatında önemli bir kilometre taşı olarak kayıtlara geçmiştir.

Genç Gazete Ferdi Aksakal Beşiktaş (6)

ŞİMDİ HEDEF LİG A

     İnegölspor’la büyük başarılara imza atmak istediğini belirten Ferdi, “ Öncelikli olarak hedefimiz Lig A’ya çıkmak. Bu hafta oynayacağımız G.B Asaş maçını kazanıp, yolumuza emin adımlarla yürümek, sonrasında ise camianın beklentilerine cevap vermek istiyoruz”

15 BİN YTL ALDIM

      İnegölspor’da 15 bin YTL karşılığında futbol oynadığını ve bundan gocunmadığını söyleyen Ferdi, “ Beklide bana verilen para, kulübüm için yüksektir. Ben aldığım paraya değil, aldığım paraya karşılık bana güvenenlere ne verebileceğimi düşünürüm. İnşallah bunu gerçekleştiririm”

Genç Gazete Ferdi Aksakal Beşiktaş (5)

FERDİ KİMDİR?

    1980 yılında Artvin’in Ardanuç ilçesinde dünyaya gelen Ferdi Aksakal, ilk futbol yaşantısına Çaykur Rizespor’un alt yapısında başladı. Genç kümede 28 gol atmayı başaran Ferdi, daha sonra Ankara 1. amatör küme takımlarından Tigem’de 20 golle gol kralı oldu. Yine Ankara’da ki 1. amatör küme takımlarından Kızılcaham’da 33 gol atan ve play-off’taki 4 maça da 4 gol sığdıran başarılı oyuncu, ilk profesyonel imzayı ise 3. lig ekiplerinden Askispor’da attı. Burada ilk sezonda 8, 2. sezonda ise 18 gol atarak grupta gol kralı olma başarısı göstere Ferdi, 2. Lig ekiplerinden Darıca Gençlerbirliği’ne transfer oldu. Sakatlığı nedeniyle sadece son 5 maçta forma giyen ancak 5 gol atabilen oyuncu, 2. sezonda 8, 3. sezonda 10 attı. 4. sezonda ise oynadığı 12 maçta rakip kalelere 8 gol sığdırdı. Bu sezon ise kulübü tarafından kadro dışı bırakılınca, ara transfer döneminde İnegölspor’a geldi. Ferdi, oynadığı 5 resmi maçta ilk golünü ise Beşiktaş’a attı.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR