İnegölspor’da yaşanan başkan adayı krizi, kulübün 43 milyon TL’lik borcu nedeniyle yeni bir yönetim oluşturulamaması ve şehrin önde gelen isimlerinin bu konuda sessiz kalmasıyla derinleşiyor. Kulübün kongresi, yaşanan bu belirsizlikler nedeniyle iki kez ertelendi ve son olarak 9 Haziran Pazar günü saat 19.00’a planlandı. Kongrede aday çıkamaması durumunda ise İnegölspor’un yönetiminin kayyıma devredilme ihtimali bulunuyor.

Bu süreçte İnegölspor’un eski başkanı Mehmet Canalp, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in İnegölspor’un kongre sürecine müdahil olduğunu iddia etti. Canalp, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sen yoksan Mustafa BOZBEY VAR Yaşasın İNEGÖL SPOR...” ifadelerini kullanarak Bozbey’in devreye girdiğine işaret etti.

Diğer yandan, Bozbey ile İnegölspor'un eski başkan yardımcısı Aziz Bolat'ın görüştürülmesi için çabaların sürdüğü ve uzlaşma sağlanması durumunda Bolat'ın başkan adayı olabileceği belirtildi. Ancak, konuya dair İnegöl Online’a özel açıklamalarda bulunan Aziz Bolat, başkan adaylığı ile ilgili bir durumun olmadığını belirtti ve bu iddiaları yalanladı.

Gözler, 9 Haziran’da yapılacak kongreye ve bu süreçte ortaya çıkacak adaylara çevrilmiş durumda.

Kaynak: HABER MERKEZİ