HANIMEFENDİLER VE ÇOCUKLAR DA MAÇI İZLESİN

Tarih 16 Ağustos 2005. O tarihte İnegöl ilçe Spor Asayiş Güvenliği Kurulu 28 maddelik deklarasyon yayınlar. Kaymakam Erdoğan Bektaş, insanların eşleri ve çocukları ile birlikte maç seyredebilecek bir yapıyı oluşturmak istediklerini, bu bağlamda statlarda bu yıl küfür ve şiddete karşı taviz verilmeyeceğini açıklar.

 ilçe_spor_komisyonu

         Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş, İlçe Jandarma komutan Vekili Kd. Baş. çvş Aziz Tunçelli, İlçe Spor Müdürü Osman Gümüş, Zabıta Müdürü Adnan Aydın, İlçe Sağlık Grup Başkanı Uzm. Dr. Gönül Malat ve İnegölspor Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Ekren’in de hazır bulunduğu İlçe Spor Asayiş Güvenliği Kurul toplantısında Kaymakam Erdoğan Bektaş önemli mesajlar verir.

İnegölspor Kongresi İçin Tarih Belli Oldu İnegölspor Kongresi İçin Tarih Belli Oldu

 Spor’un amacının dışına çıkarılmaması için bu yıl dikkatli davranacaklarını ifade eden Bektaş, “2005-2006 futbol sezonunda maçlarda küfür ve şiddet istemiyoruz. Küfür ederek bir yere varılmaz, küfür edenler kendi kişiliklerini ortaya çıkarırlar, şu unutulmamalı ki küfür ve şiddet kullanılarak hiçbir sonucu değiştiremeyiz” diye konuşur.

Bu kararların üzerinden 18 sene geçti. Sizce maçlardaki küfür ve hakaretlerin önüne geçilebildi mi? Kararı szie bırakıyor ve arşivden haberimizin devamını aynen paylaşıyoruz:

ilçe_spor_komisyonu1

İŞTE ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI:

         “Statta yaşanabilecek her hangi bir olayın telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulunan Bektaş, “Diyelim ki biri statta hayatını kaybetti bunun vebalini hiç zaman ödeyemeyiz. Statlar futbolcuların becerilerini gösterdikleri yerlerdir. Futbolu futbolcular oynar, seyirciler maçı izler, polis ve hakemde işini yapar. Aksi takdirde bu işin içinden çıkamayız. Kimi zaman hakemde hata yapar, futbolcuda, cezayı biz vermeyiz. Doğruyu da suçluyu da savcılar ve hakimler çıkarır”

küfür_ve_şiddet

SEYİRCİMİZDEN MEMNUNUZ AMA!

         Kaymakam Erdoğan Bektaş İnegölspor seyircisinden genel anlamda şikayetçi olmadıklarını ancak hukuksal engelleri arttırmak zorunda olduklarını ifade etti. Bugüne kadar fiziki engellerin olduğunu ancak bundan böyle hukuksal engellerin olacağını vurgulayan Bektaş, “ Artık eski alışkanlıklarımıza bir son vereceğiz. Futbol sahaları stres atılacak, deşarj olunacak yerler değil. Biz eşimizle çocuklarımızla rahat ve güvenli bir şekilde maç izleyebilecek bir ortam hazırlamak itiyoruz. Tüm ilçe halkından bu konuda hassas olmalarını istiyoruz. Amacımız birilerini üzmek değil” diye konuştu.

         Yapılan açıklamaların ardından İlçe Spor Asayiş Güvenliği Kurul toplantısında 2005-2006 futbol sezonuna ilişkin alınacak olan önlemler masaya yatırıldı. Toplantıda taraftarlar, yöneticiler, rakip futbolcular, rakip taraftarlar, seyyar satıcılar, sağlıkçılar ve güvenlik güçlerinin alacağı tedbirler 28 maddede toplandı.

         Buna göre bu yıl geçen yıla oranla en önemli yapılacak olan çalışma, emniyet güçleri tarafından küfür eden ve şiddete başvuranların kameraya alınması olacak. Ancak bu uygulama göz altına alınması şeklinde olacak ve hukuki işlem başlatılacak.”

küfür_ve_şiddet_[3]

İnegöl’de bugün, İnegöl haberleri, İnegöl son dakika haberleri, İnegöl güncel haberleri öğrenmek için TIKLAYINIZ  

Editör: AYHAN BAYRAKTAR