Kurtuluş Savaşında küçük bir çocuk olmasına rağmen Vatanı uğruna ölümü göze alan esir düşen fakat mücadelesinden pes etmeyen binlerce gazimizden biri olan İnegöllü Küçük Kamil. Savaştan sonra Bursa Işıklar Askeri Lisesini bitirdikten sonra Teğmen olarak görev yaptığı Doğu bölgelerinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Küçük Kamil 'in mezarı günümüzde İnegöl Belediyesinin kardeş belediyesi olan Doğubayazıt ilçesinin Telçeker köyünde bulunmaktadır. Köylülerin Kamil Küçük olarak bildikleri gazimiz küçük yaşta İstiklal Madalyası ile ödüllendirilen ilk Türk çocuğudur.

MEZARI ONARILDI

Mezarı bakımsızlıktan kaybolmak üzere olan Küçük Kamil'in mezarı onarılarak, mezar taşı kondu.

NAKLİNE İZİN VERİLMEDİ

İnegöl Belediyesi'nin girişimleri ile Doğu Beyazıt Garnizon Komutanlığına İnegöllü Küçük Kamil'in naaşının İnegöl'e nakli istenildi. Olumsuz cevap gelmesi üzerine onarım talebinde bulunan İnegöl Belediyesi yetkililerine Garnizon Komutanlığı'ndan "İnegöllü Küçük Kamil" in mezarının onarımı yapıldı.

BAŞKAN TABAN TEŞEKKÜR ETTİ

MSB: 4 terörist etkisiz halde MSB: 4 terörist etkisiz halde

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise sosyal medya hesabından mezarın yeni halinin fotoğraflarını paylaşarak emeği geçenlere teşekkür etti.