İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği bünyesindeki 1944 Ahıska Spor Kulübü sporcuları, Minikler Türkiye Güreş Şampiyonası’nda farklı yaş ve kategorilerde 5 derece elde etti.

Yaklaşık bir yıllık geçmişe sahip kulübün sporcuları; Grekoromen ve serbest güreş kategorilerinde bir ikincilik, iki üçüncülük ve iki beşincilik kazandı.

Rinat Mehmet Türkiye ikincisi oldu

U13 Grekoromen Güreş kategorisinde mücadele eden Rinat Mehmet, Türkiye ikinciliğini elde etti.

U11 Grekoromen Güreş kategorisinde Mustafa Osman ile U12 Grekoromen Güreş kategorisinde Mürsel Abbas, Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

U9 Serbest Güreş kategorisinde Muhammed Ali Osman ve U12 Serbest Güreş kategorisinde yeniden mindere çıkan Mürsel Abbas ise Türkiye beşincisi oldu.

İnegöllü Minik Güreşçiler Türkiye Şampiyonası’ndan 5 Dereceyle Döndü (1)

Musaoğulları sporcuları tebrik etti

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Rüstem Musaoğulları, yaklaşık bir yıldır faaliyet gösteren kulübün kısa sürede Türkiye dereceleri kazanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Dernek olarak kültürel çalışmaların yanı sıra sportif faaliyetlere de önem verdiklerini belirten Musaoğulları, kulüp sporcularının gelecekte uluslararası organizasyonlarda da derece elde edeceğine inandığını söyledi.

Musaoğulları; sporcuların yetişmesinde görev alan antrenör Emrah Lütfü’ye, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman’a, ulaşım desteği veren Bursa Büyükşehir Belediyesine ve çalışmalara katkı sunanlara teşekkür etti.

Kaynak: BÜLTEN