Lakabı bombacı idi

1934 yılında İnegöl’de doğan Hıfzı DOĞDUBAY, küçük yaşlardan itibaren futbola ilgi duydu. İlkokulu Dündar İlkokulu’nda okuyan DOĞDUBAY, 1951-52 yıllarında İnegöl Ortaokulu’ndan mezun oldu. Futbol kariyerine İnegöl İdmanyurdu takımında başlayan DOĞDUBAY, defalarca Bursa Karması’nda Türkiye Şampiyonaları’nda forma giydi. Futbol sahalarında lakabı bombacı idi.

Genc Gazete Hifzi Dogdubay Spor Inegol (12)

Bursa Karması ve Türkiye Şampiyonaları

Erken yaşlarda futbola adım atan DOĞDUBAY, İnegöl İdmanyurdu’nda oynadığı dönemde Bursa Karması’na seçildi ve Türkiye Şampiyonaları’nda boy gösterdi. Askerlik görevi sırasında ise Ankara Karması’nda iki kez Türkiye Amatör Futbol Şampiyonası’na katıldı.

Genc Gazete Hifzi Dogdubay Spor Inegol (11)

Bursa şampiyonu oldular

Askerlik dönüşünde, 1957-58 yıllarında Bursa Akınspor’da forma giyen DOĞDUBAY, 1963 yılında İnegöl İdmanyurdu ile Bursa Şampiyonu oldu. Kaptan olarak takımıyla önemli başarılar elde etti ve yalnızca İdmanyurdu forması giyerek İnegöl dışında oynamaya sıcak bakmadı.

Genc Gazete Hifzi Dogdubay Spor Inegol (9)

Spor Kulübü yöneticiliği de yaptı

Futbol kariyerini sonlandırdıktan sonra, İdmanyurdu Spor Kulübü Yönetim Kurulu’nda aktif rol aldı. Aynı zamanda, 26 yıl boyunca İnegöl Tapu Müdürlüğü’nde görev yaparak İlçe Tapu Müdürü olarak emekli oldu.

Genc Gazete Hifzi Dogdubay Spor Inegol (10)

"İnegöl’ün yetiştirdiği değerli bir sporcu olan Hıfzı DOĞDUBAY, yalnızca sahada değil, idari görevlerde de başarılı bir isimdi." - Sadettin Öz

Genc Gazete Hifzi Dogdubay Spor Inegol (7)

22 Ekim 2003 tarihinde vefat eden Hıfzı DOĞDUBAY, ardında unutulmaz bir kariyer ve saygın bir miras bıraktı. Onun anıları, İnegöl ve Türk futbolunda yaşamaya devam ediyor.

Genc Gazete Hifzi Dogdubay Spor Inegol (8)

Kaynakça: 15.09.2016 tarihinde damadı Sadettin Öz ile görüşüldü, Foto İnegöl Nostalji Albümü

Genc Gazete Hifzi Dogdubay Spor Inegol (2)

Genc Gazete Hifzi Dogdubay Spor Inegol (1)

Genc Gazete Hifzi Dogdubay Spor Inegol (3)

Genc Gazete Hifzi Dogdubay Spor Inegol (4)

Genc Gazete Hifzi Dogdubay Spor Inegol (6)

Kaynak: 1299 İnegöllü, Turhan Şahin