Tarih 05 Şubat 2006. O tarihte  İnegöl’de hayırsever işadamı Muzaffer Samda tarafından damadı ve kızı adına yaptırdığı İnegöl Merkez 4 Nolu Hanife-Selçuk Teşik Sağlık Ocağı, düzenlenen görkemli bir törenle açılır.

Açılışa Bursa ve İnegöl’ün tanınmış simaları katılır. Sağlık Ocağı, Mahmudiye Mahallesi’nde İnegöl Belediyesi tarafından sağlanan 830 m2 alanda 275 m2 üzerinde radyal temel üzerinde kurulur.

Genç Gazete İnegöl’e Sağlık Hizmetlerinde Önemli Yatırım Hanife Selçuk Teşik Sağlık Ocağı Açıldı (2)

Açılışına Bursa Valisi Nihat Canpolat, Bursa Milletvekilleri Sedat Kızılcıklı ve Şevket Orhan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı, İnegöl Kaymakamı Erdoğan Bektaş, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Garnizon Komutanı Yarbay Tamer Tosun, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Tahtaköprü Belediye Başkanı Salih Şahin, Yenice Belediye Başkanı Ramiz Yiğit, Cerrah Belediye Başkanı Ömer Kahyaoğlu, Alanyurt Belediye Başkanı Habib Özdede, Sağlık İl Müdürü Dr. Serhat Yamalı, Jandarma Komutanı Yzb. Mehmet Nebioğlu, Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş, siyasi parti ilçe başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri, oda ve dernek başkanları ve çok sayıda davetli topluluğu katılır.

Genç Gazete İnegöl’e Sağlık Hizmetlerinde Önemli Yatırım Hanife Selçuk Teşik Sağlık Ocağı Açıldı (8)

İşte arşivden haberimiz: Sağlık Ocağı’na görkemli açılış

İnegöl'ün sağlık altyapısına katkıda bulunacak önemli bir yatırım olan Hanife-Selçuk Teşik Sağlık Ocağı, hayırsever işadamı Muzaffer Samda'nın destekleriyle görkemli bir törenle hizmete açıldı. Bursa ve İnegöl'ün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşen açılış, bölge halkına modern sağlık hizmetleri sunma vaadiyle dikkat çekiyor.

Genç Gazete İnegöl’e Sağlık Hizmetlerinde Önemli Yatırım Hanife Selçuk Teşik Sağlık Ocağı Açıldı (4)

İnegöl’de Sağlık Devrimi

Görkemli Açılış Töreni

Mahmudiye Mahallesi’nde, İnegöl Belediyesi’nin desteğiyle 830 m2’lik bir alanda inşa edilen sağlık ocağı, Bursa Valisi, milletvekilleri, yerel yöneticiler ve birçok önemli ismin katılımıyla açıldı. Açılış töreni, Kocakovacık köyü halk oyunları ekibinin gösterileri ile başladı ve yapılan konuşmalarla devam etti.

Genç Gazete İnegöl’e Sağlık Hizmetlerinde Önemli Yatırım Hanife Selçuk Teşik Sağlık Ocağı Açıldı (5)

Hayırsever İşadamının Katkıları

Hayırsever işadamı Muzaffer Samda tarafından damadı ve kızı adına yaptırılan sağlık ocağı, bölgenin sağlık hizmetlerine önemli bir katkı sağlayacak. Sağlık Grup Başkanı Uzm. Dr. Gönül Malat, sağlık ocağının yapımının, İnegöl Belediyesi’nin arsa desteği ve Kaymakam Erdoğan Bektaş’ın isteği üzerine gerçekleştiğini belirtti.

Genç Gazete İnegöl’e Sağlık Hizmetlerinde Önemli Yatırım Hanife Selçuk Teşik Sağlık Ocağı Açıldı (6)

Sağlık Hizmetlerindeki Mevcut Durum

Dr. Serhat Yamalı, İnegöl’de sağlık ocağı sayısının 13’e ulaştığını ancak hekim sıkıntısının devam ettiğini, mevcut durumda 20 hekimle hizmet verildiklerini ancak ihtiyacın 58 hekim olduğunu ifade etti. Bu açığı kapatmak için daha fazla hekime ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Geleceğe Dönük Planlar

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eğitim ve sağlık hizmetlerine verdikleri önemi belirterek, yeni sağlık ocaklarının yapımı için planlarını paylaştı. Kaymakam Erdoğan Bektaş ise, eğitim ve sağlık alanındaki gelişmelerle İnegöl’ün büyük bir dönüşüm içinde olduğunu belirtti.

Genç Gazete İnegöl’e Sağlık Hizmetlerinde Önemli Yatırım Hanife Selçuk Teşik Sağlık Ocağı Açıldı (1)

Topluma Hizmetin Önemi

“Bir insan öldüğünde ardında servet bırakmışsa, o servet için kavga edilir. Ama ardında insanlara hizmet eden miraslar bırakmışsa, ona çok kişi dua eder.”

Bu sözlerle Milletvekili Şevket Orhan, hayırsever işadamlarının topluma sağladığı katkıların önemini vurguladı.

Açılış töreninin ardından protokol üyeleri, sağlık ocağını gezerek, tesisin sunduğu imkanları yakından incelediler. Bu tesis, İnegöl halkına kaliteli sağlık hizmeti sunma yolunda önemli bir adım olarak görülüyor.

Genç Gazete İnegöl’e Sağlık Hizmetlerinde Önemli Yatırım Hanife Selçuk Teşik Sağlık Ocağı Açıldı (3)

     Yapılan konuşmaların ardından Sağlık Ocağı’nın yapımında emeği geçen, Kaymakam Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnşaat Mühedisi Volkan Gürler, Makine Mühendisi Levent Akbaba, Mimar Ergin Bahçeci ile Beyabin Güldüren, Ahmet Tayyar, Fahrettin Baykan, Ahmet Teşik, Fahri Bali, Veysel Yılmaz, Muharrem Çalışkan, Halil Teşik, Nevzat Kaçar, Halit Açıkgöz, Dr. Berna Çavuş, Dr. İlkay Aycan, Sağlık Grup Başkanı Uz. Dr. Gönül Malat’a plaket takdim edildi. Ayrıca hayırsever işadamı Muzaffer Samda damadı, kızınıda plaketle ödüllendirdi.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR