2005 yılında İnegöllü hayırseverlerden yaklaşık 40 trilyonluk destek gelir. Bu destekle birlikte İnegöl eğitime verilen destek nedeniyle ülke genelinde örnek gösterilen yerleşim birimi olur ve 2005 yılında adını altın harflerle yazdırmayı başarır.

İşte, İnegöl'den gelen eğitime büyük destek hikayesini detaylandıran, özgün bir haber örneği: 

İşte arşivden haberimiz:

Inegol Egitim Milli (1)

İnegöl Eğitim Yatırımlarında Yıldızlaşıyor

Eğitime %100 Destek kampanyasında Türkiye'nin zirvesine oturan İnegöl, eğitime katkıda bulunan hayırseverler ve yapılan dev projelerle adından söz ettiriyor. Peki, bu başarıya ulaşmalarının arkasındaki sır nedir?

İnegöl'den Üsküp'e Uzanan İyilik Köprüsü | ÖZEL HABER İnegöl'den Üsküp'e Uzanan İyilik Köprüsü | ÖZEL HABER

İnegöl, eğitime verdiği 40 trilyonluk destekle Türkiye'nin zirvesine çıktı. Eğitime olan bu büyük katkı nasıl gerçekleşti?

Inegol Egitim Milli (2)

İnegöl'de Eğitime Destek Çığ Gibi Büyüyor

İnegöl, eğitime verdiği destekle ülke genelinde örnek bir yerleşim birimi haline geldi. Eğitime %100 Destek kampanyasına İnegöl'den gelen destek, tüm Türkiye'yi etkisi altına aldı.

Inegol Egitim Milli (3)

Hayırsever İşadamlarından Dev Katkı

İnegöllü hayırsever işadamları, yaklaşık 40 trilyonluk bir destekle eğitim alanında devrim yaptı. Özellikle sanayici Mehmet Yıldız'ın eşi adına yapacağı Mesleki Eğitim Kampusu, bu katkıların en büyük göstergesi.

Inegol Egitim Milli (4)

Yeni Nesil Eğitim Kurumları Yükseliyor

İnegöl, sadece finansal destekle kalmayıp, eğitim altyapısını da güçlendiriyor. Hacı Nuh Mehmet Küçükçalık Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi gibi kurumlar, İnegöl'ün eğitimdeki çehresini değiştirecek.

Inegol Egitim Milli (5)

İnegöl Eğitimde Bursa'yı Solluyor

Mehmet Baştürk, İnegöl'ün eğitimdeki başarısını vurgulayarak, "Eğitime verilen destekle, büyük zenginlik kazanmışlardır." dedi.

  Konuyla ilgili bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, 2005 yılının eğitim açısından altın yıl olarak tarihe geçtiğini belirtti.Eğitime & 100 destek kampanyasında büyük destek veren hayırseverlere teşekkür eden Baştürk, bu desteklerin sürmesini istedi. İnegöl’ün Türkiye çapında ilçeler bazında haklı bir birincilik yaşadığını belirten Müdür Baştürk “Hayırseverlerimizle ne kadar övünsek azdır. Eğitime verilen destekle, büyük zenginlik kazanmışlardır.” dedi.

Baştürk_görevde2

     Eğitim alanında yaşanılan gelişmelerin ardından eğitim kalitesinde iyileşmeler yaşandığını da kaydeden Baştürk, “ Eğitim başarısında Bursa’nın çok gerisindeydik ancak 2004 yılında bunu kırdık, aldığımız başarılar sonunda Bursa genelinde en önde yer alan ilçelerden biriyiz artık. Hedefimiz İnegöl’de tekli eğitime geçmektir, bu yönde yaptığımız çalışmalar. Bursa Milletvekilimiz, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve İl Genel Meclis üyelerimizin bizlere verdiği büyük destekler var, bu yüzden geleceğe ümitle bakıyoruz” diye konuştu.

Inegol Egitim Milli (6)

Baştürk'ün ifadelerine göre, İnegöl artık Bursa genelinde en önde gelen ilçelerden biri. Tekli eğitim hedefiyle, geleceğe umutla bakılıyor.

İnegöl'deki bu eğitim hareketi, sadece yerel düzeyde değil, ulusal düzeyde de örnek teşkil ediyor. Hayırseverlerin ve yerel yönetimlerin işbirliği, başarıya giden yolda kilit rol oynuyor.

Inegol Egitim Milli (7)

İnegöl'de Türkiye'ye örnek eğitim yatırımları

İnegöl’de eğitime en büyük desteği İnegöllü sanayici Mehmet Yıldız verdi. Yıldız, devletin tahsis ettiği 65 bin metrekare kapalı alana sahip arazi üzerine eşi Sevim Yıldız adına Mesleki Eğitim Kampusu yapacak, içinde 27 ayrı bina ve bölümün olacağı kampusunun 28 trilyona mal olacağı bildirildi.

    Yine İnegöl’de önceki gün Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından açılışı yapılan İşadamları Yaşar, Yılmaz Küçükçalık kardeşler tarafından babalarınını ismini verdikleri Hacı Nuh Mehmet Küçükçalık lisesi ise 3 trilyona mal oldu.

Inegol Egitim Milli (8)

    İMKB tarafından Alanyurt Beldesin’de 3 trilyona Endüstri Meslek Lisesi yapılırken, İşadamı Prof. Dr. Selçuk Yahşi tarafından yaptırılan 1 trilyona mal olacak olan İlköğretim okulu ise 2006–2007 eğitim-öğretim yılında eğitim öğretime açılacak.

    Yine işadamları İsko A.Ş sahiplerinden Zeki Konukoğlu tarafından 3 trilyona mal olacak olan Anadolu Öğretmen Lisesi’nin önümüzdeki günlerde temeli atılarak, inşaatına başlanılacak.

 Yenice Beldesinde hayırseverler Ali,Şefika Göztepe İlköğretim okulunu 500 milyar, Perihan Coşkun İlköğretim Okulu’na 500 milyar, çeşitli dernekler ve okul aile birlikleri tarafından da okullara 500 milyar civarında yardımda bulunuldu.

mehmet_baştürk_görevde1Bunun yanı sıra yine 200 milyar harcayarak Tic.San. Od. İlköğretim okuluna oda tarafından Anaokulu binası kazandırıldığı ve önümüzdeki günlerde de bu yuvanın açılacağı bildirildi.

Hazırlayan: Ayhan Talha Bayraktar

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK