İnegöl Belediyesi İzleme ve Değerlendirme Merkezinde düzenlenen basın toplantısında ilçedeki hava kalitesi ölçüm istasyonlarının son verileri paylaşıldı. Toplantıda konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yapılan çalışmaların sonuçlarını aktarırken Bursa Büyükşehir Belediyesinin bu süreçte daha etkin rol alması gerektiğini vurguladı.
Taban, 2021 yılından bu yana 8 noktada kurulan ölçüm istasyonlarından elde edilen verilerin düzenli olarak kamuoyuna sunulduğunu belirtti. Hava kalitesinin belirlenmesi için yılın 365 günü izleme yapıldığını ifade eden Taban, “Hava kirliliği yalnızca kirli demekle açıklanamaz. Kirleticilerin ne olduğunu tespit ederek somut verilerle ilerlemek istedik” dedi.
Başkan Taban, Büyükşehir'e Seslendi
Isınmada doğal gaza geçişin hava kalitesini doğrudan etkilediğini söyleyen Taban, Bursa Valiliğinin aldığı İMÇK kararına dikkat çekti. İlçede 121.263 konut ve 20.870 işyeri bulunduğunu belirten Taban, buna karşın doğal gaz abone sayısının 102 bin olduğunu ifade etti. Yaklaşık yüzde 28’lik kesimin hâlâ doğal gaza geçmediğini söyleyen Taban, kırsal mahallelerde de doğal gaz çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
Taban konuşmasında Bursa Büyükşehir Belediyesinin bu konuda daha kapsamlı yetkilere sahip olduğunu belirterek şöyle dedi: “Aynı hassasiyeti Büyükşehir Belediyemizden de bekliyorum. Yetkilerini kullanarak Bursa ve İnegöl’de ortak bir takip ve denetim birimi oluşturulursa süreci daha hızlı kontrol altına alabiliriz.”
Büyükşehir Ne Yapıyor?
Peki, Bursa Büyükşehir İnegöl'deki hava kirliliği ile ilgili neler yapacak? Merakla bekleniyor...




